Afbeelding

Weinig meldingen vuurwerkoverlast in Sint-Oedenrode

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – Na een bericht van MooiRooi.nl over vuurwerkoverlast in de wijk Dommelrode stroomden de vele reacties binnen onder dat item. Veel burgers uit verschillende wijken in Rooi, Boskant en Nijnsel beklaagden zich over het feit dat ook daar met regelmaat vuurwerk wordt afgestoken. Toch heeft dat niet tot veel klachten geleid bij de gemeente.

Net als vorig jaar in dezelfde periode gaat het om slechts twee klachten die zijn uitgesproken richting de gemeente. In totaal is er wel een toename van meldingen in de hele gemeente Meierijstad. Vooral vanuit Schijndel, want uit die kern kwamen maar liefst 22 meldingen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. In Veghel nam het af van acht naar vier meldingen.

De gemeente en de politie controleren volgens de gemeente op dit moment extra. De BOA’s nemen de locaties die gemeld worden mee in hun surveillance. Minderjarigen (tussen 12-18 jaar) die vuurwerkoverlast veroorzaken kunnen een taak- of leerstraf verwachten. BOA’s van de gemeente Meierijstad zijn bevoegd om hen door te verwijzen naar Halt die deze straf oplegt.

Melden
Heeft u overlast van vuurwerk of vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk in zijn bezit heeft? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Is er sprake van een noodsituatie, bel dan 112.