Bij Jumbo Kienehoef zijn meerdere incidenten geweest.
Bij Jumbo Kienehoef zijn meerdere incidenten geweest. Foto: Henri van Hoorn

Overlastjongeren krijgen brief van de burgemeester

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode / Meierijstad – Ondanks dat de meldingen van overlast door jongeren in Meierijstad de afgelopen jaren nauwelijks zijn toegenomen, heeft burgemeester Kees van Rooij het onderwerp toch op de agenda gezet en acties gepland. Dit om de overlast terug te dringen, en te voorkomen dat de jongeren afglijden in criminaliteit.

De overlast komt voor in verschillende vormen: lawaai, vernielingen, drank en drugs op straat, intimidatie van voorbijgangers. Jongeren vanaf 18 jaar krijgen persoonlijk een brief; van jongeren tot 18 jaar gaat er een brief naar de ouders. Ook worden de betreffende jongeren en hun ouders uitgenodigd voor een speciale ouderavond over dat onderwerp, op 24 november. Daarbij wordt, samen met hulpverleners, ook informatie gegeven over de mogelijkheden om probleemgedrag aan te pakken.

Eén van de overlastplekken is de Jumbo-supermarkt in de wijk Kienehoef te Sint-Oedenrode, waar regelmatig een stuk of tien jongeren rondhangen. “Het is meer dan kattenkwaad” aldus Van Rooij. “Met de brief willen wij de jongeren uit de anonimiteit halen. Het is maatwerk.” Het adressenbestand is verstrekt door de politie.