Afbeelding
Foto:

"Houd vol en houd hoop, samen komen we de crisis te boven"

Gemeentenieuws Gemeentenieuws Coronavirus

Meierijstad - "Complimenten aan alle inwoners van Meierijstad. Het overgrote deel houdt zich netjes aan de maatregelen", laat Kees van Rooij dinsdagmiddag vanuit het gemeentehuis in Veghel weten. De burgemeester is trots op hoe de inwoners van Meierijstad zich houden aan de Coronamaatregelen.

Burgemeester Van Rooij werkte dinsdagmiddag vanaf het gemeentehuis in Meierijstad. Hij is veel op pad om mensen een hart onder de riem te steken of om te praten over hoe de zaken ervoor staan.

Pasen
Met de Paasdagen voor de deur kan het zijn dat mensen in de verleiding komen om toch weer massaal de deur uit te gaan. Daar komt bij dat de thermometer momenteel de twintig graden aantikt. Burgemeester Van Rooij heeft vertrouwen in de inwoners van Meierijstad. "Tot nu toe houden we ons met zijn allen goed aan de afspraken. Ik word iedere dag bijgepraat over de situatie in onze gemeente en, uitzonderingen daargelaten, gaat het echt goed. Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, volgen er boetes die er niet om liegen."
Er worden voorlopig geen locaties gesloten of wegen afgezet. "Ik hoop niet dat dat alsnog nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld wegen, parken of tuincentra sluit, wordt de ruimte om een frisse neus te halen juist kleiner. Het is alleen wel essentieel dat men zich aan de regels houdt. Houd afstand!"

'Diep triest'
Volgens de burgemeester is vrijwel iedereen zich bewust van de ernst van de situatie. Hij vervolgt: "We moeten er samen doorheen. Veel mensen krijgen in hun omgeving te maken met het Coronavirus. Sommige worden beter, maar er zijn ook veel sterfgevallen. Dat is diep triest." Ondanks de ellende die het virus met zich meebrengt, ziet de burgemeester mooie initiatieven ontstaan. "De lichtshow in Erp en de hartjesactie van Rijkers bijvoorbeeld. Het samenhorigheidsgevoel is groot. Daarnaast wordt er enorm veel ge(video)beld en geappt met elkaar. Ga daar vooral mee door. Zeker tijdens Pasen, want dat is toch een tijd waarin men vaak samenkomt. Nu kan dat niet op de gebruikelijke manier, maar probeer op andere manieren de contacten zoveel mogelijk te onderhouden."

Onverzettelijkheid
De gemeente Meierijstad is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Van Rooij knikt: "We bevinden ons in de besmettingsaard. Toch merk ik een soort van onverzettelijkheid bij de bevolking. Samen komen we de crisis te boven. Steun elkaar, houd vol en houd hoop!", besluit de burgemeester.