De dommeldippers zijn vaker actief.
De dommeldippers zijn vaker actief. Foto: Nienke Habraken

Wordt het dommeldippen of ijsbadderen?

Evenementen

Nijnsel - Een van de eerste en ook wel bijzondere evenementen van het nieuwe jaar dat door het jubilerende vv Nijnsel wordt georganiseerd is het spectaculaire dommeldippen. Samen eerst even diep ademhalen en dan de Dommel in. Je ziet het vaker zo vlak na de jaarwisseling, lekker even afkoelen en met een fris, leeggemaakt hoofd vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

De organisatie was en is er helemaal klaar voor; de Dommeldippers staan als ervaringsdeskundigen hun mannetje en zij dragen er mede zorg voor dat alles volgens wens verloopt daar op zondag 7 januari om 13.00 uur bij de brug aan de Lieshoutseweg in Nijnsel.
Maar……, de gewenste witte kerst van dit jaar werd omgetoverd in een natte kerst en dat was overal duidelijk te zien. Weilanden en akkers blank, ondergelopen kelders en straten. Code nat. Zelfs de Dommel verdween, was buiten haar oevers getreden en onzichtbaar. Kortom, als de Dommel ‘tijdelijk buiten gebruik’ is, dan valt er ook niet te dippen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
De jubileumstuurgroep van vv Nijnsel is echter niet voor één gat te vangen en heeft een zinnenprikkelend alternatief bedacht mochten we niet welkom zijn bij de Dommel; een ijsbad….. Dat wordt geplaatst op het sportpark en dan gaan we dus op de Finse toer. Die Finnen zijn supergezond en voor hen is het appeltje, eitje. Maar wat ze in Noord-Europa kunnen, dat kunnen wij ook.
Kortom, er is aanstaande zondag altijd een evenement, of je schuift vol gespeeld bravoure de (uitnodigende….?) Dommel in of je neemt een ijsbad. En wat blijft; lekker warm douchen en een stevige kop goed gevulde snert, al dan niet met varkenspoot. Ook leuk om mee te doen als sportteam, vriendengroep, buurtschap, gezin, familie, co-ouders. Gewoon niet voor elkaar onder willen doen en even laten zien dat je niet voor een kleintje bent vervaard. Kom gewoon tegen half een naar het sportpark, dan kom je er snel achter wat er gaat gebeuren. Supporters zijn natuurlijk ook meer dan welkom, maar kleed je goed aan…….
Schrijf daarom nog even snel in bij IJsmeester Jan van Heesch via jvheesch@worldonline.nl of, nog sneller, app hem op 06-12634768 en dan is het ijs snel gebroken. Dan weet je zeker dat je erbij bent en al zo vroeg in het jaar als sportman of – vrouw een onvergetelijke middag zult beleven, een heldenstatus krijgt aangemeten en er voortaan altijd vol bewondering over je zal worden gesproken. En wie wil dat niet….? Een BN-er, een Bekende Nijnselaar.