v.l.n.r.: Gert-Jan Foolen, Bernie de Brouwer en Ronald te Selle.
v.l.n.r.: Gert-Jan Foolen, Bernie de Brouwer en Ronald te Selle. Foto: Hans van den Wijngaard

Rooi krijgt bierfestival: Beers@thePaddock

Evenementen

Sint-Oedenrode - Het ambachtelijk brouwen van bier lijkt zeker in Rooi aan populariteit te winnen. Ronald te Selle, Bernie de Brouwer en Gert-Jan Foolen vormen samen 3mate. Ze brouwen al ruim vijf jaar samen. Wat 3mate betreft krijgt Rooi met het bierbrouwen er een mooie traditie bij en daarmee ook weer aanzien zoals vroeger met de klompen. Zaterdag 19 augustus kunnen liefhebbers kennismaken met de bieren van 3mate tijdens het Beers@thePaddock bierfestival bij manege de Pijnhorst.

“Ons doel is om de lekkerste speciaal-bieren te maken die er zijn”, vertellen Gert-Jan, Bernie en Ronald, terwijl op de achtergrond een nieuwe batch van veertig liter pruttelt. “Tot nu hebben we alleen voor eigen gebruik geproduceerd. Door na elke batch een beetje aan de knoppen te draaien, willen we de lekkerste speciaal-bieren van Rooi en omstreken brouwen. Pas als we alle drie helemaal tevreden zijn over de kwaliteit beginnen we aan een nieuwe biersoort. Inmiddels hebben we vijf recepten van speciale bieren, waar we helemaal tevreden mee zijn.”

We bezoeken regelmatig festivals van andere brouwverenigingen. Inmiddels zijn we zo ver dat we ons op zaterdag 19 augustus aan een breder publiek voor kunnen stellen. Die dag houden we bij manege de Pijnhorst ons eerste bierfestival ‘Beers@thePaddock’. Daar kunnen de mensen niet alleen kennismaken met de speciaal-bieren van 3mate, maar zijn er ook bieren van verschillende brouwers uit de regio en een aantal brouwers uit België, Italië en zelfs een brouwer uit Israël. 3mate heeft daarbij niet alleen aan de bierproevers gedacht, maar ook de liefhebbers van wijnen komen aan hun trekken en ook voor live muziek en eten is gezorgd.

“Beers@thePaddock’ wordt op zaterdag 19 augustus van 13:00 tot 20:00 uur gehouden bij manege de Pijnhorst. Toegang is uitsluitend mogelijk vanaf 18 jaar. De toegangsprijs bedraagt 18,50 euro en kaarten zijn te bestellen via Facebook beers@thepaddock. 

In de toegangsprijs zijn een aantal munten en een speciaal bierglas inbegrepen.