Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Geen Kiwanis Haringparty in 2020

Evenementen

Sint-Oedenrode - In 2019 debuteerde Kiwanis Rooi met een nieuwe activiteit: de eerste Rooise Haringparty. Niet eerder werd het plein voor het gemeentehuis in Sint-Oedenrode ingezet als intiem decor om ruim 100 gasten te verwelkomen op een zonovergoten evenement.

Door corona kan een dergelijk evenement voorlopig niet doorgaan. Daarnaast hadden ze het ook niet passend gevonden om in deze tijden onze sponsoren te benaderen voor bijdragen. Kiwanis richt zich nu op de Haringparty volgend jaar: 25 juni 2021.

Het evenement was bedoeld om geld in te zamelen voor Stichting Het Vergeten Kind. In Nederland zijn er bijna 50.000 kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Een aantal van die kinderen woont in onze gemeente Meierijstad. De praktijk is dat veel van deze kinderen gaan meedraaien in de carrousel van de hulpverlening, waarbij ze continu moeten doorverhuizen naar een andere plek, groep of pleeggezin. Kiwanis wil aandacht voor dit probleem en concreet bijdragen aan het verbeteren van het toekomstperspectief van deze kinderen. De opbrengst van de Haringparty 2019 is ingezet voor kinderen die een aantal dagen hebben kunnen verblijven in Hotel Heppie in Mierlo. Dit is een activiteit van Stichting Het Vergeten Kind. 

Ze gaan vanzelfsprekend door met het ondersteunen van deze stichting en de vergeten kinderen. Voor dit jaar willen ze kinderen uit Meierijstad een bezoek laten brengen aan de Efteling (voor zover de coronacrisis dit toelaat). Ook op andere manieren steunt Kiwanis op dit moment kinderen in gezinnen die het, mede door corona, moeilijk hebben.