Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 57e27f
Foto: Henri van Hoorn

Wereldlichtjesdag in de Knoptoren

  Evenement

Sint-Oedenrode - Wereldwijd steken ouders van een overleden kind en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet.

Op zondag 9 december 2018 organiseert Wilma van Casteren, uitvaartzorg,
een Wereldlichtjesdag bijeenkomst in Sint Oedenrode. Ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.
De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging; iedereen is welkom. De herdenking zal plaatsvinden in De Knoptoren (Kerkdijk-Noord 8) met passende woorden,  live muziek van het trio d'Antonet en natuurlijk veel licht. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden. Vanaf 18.30 uur bent u welkom in de Knoptoren. Rond 19.45 uur sluiten we af met een kopje koffie/thee.
Ouders en/of naasten worden uitgenodigd een ingelijste foto van het overleden kind mee te nemen naar de bijeenkomst (indien mogelijk en uiteraard geheel vrijblijvend). De foto's zullen gedurende de herdenking tussen kaarslicht geplaatst worden. Na afloop kunnen de foto's vanzelfsprekend weer meegenomen worden naar huis. Evenals het speciale licht voor het overleden kind, dat gratis wordt aangeboden door Handmade Hout.
Deelname is gratis. Wel verzoeken wij u even aan te melden, met de naam van uw kind en leeftijd, waarop hij/zij is overleden. Als u liever niet heeft dat de naam van uw kind wordt genoemd, geef dit dan even aan. Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u mailen naar: info@casterenuitvaartzorg.nl of bellen met Wilma van Casteren, 06 10267467.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!