Jennie Lena.
Jennie Lena.

Jennie Lena hoofdact Pop & Colour

Cultuur

Sint-Oedenrode – Ieder jaar rond deze tijd maakt Pop & Colour haar hoofdact bekend. Het festival vindt dit jaar op zondag 18 juni plaats, wederom bij de Helden van Kien. Op die dag begroet het Jennie Lena als topact.

Tot haar 25e studeerde Jennie aan de Amsterdamse theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op muziek te richten. In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze voor het eerst een door haar zelf geschreven album uit. 

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels bijna 50 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: ‘Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’ 

Maar Lena heeft zich de afgelopen jaren laten gelden als een serieus artiest. Haar zangkwaliteiten zijn van ongekend niveau en ze bracht diverse albums en Ep’s uit. Haar nieuwste album heet ‘Analog Girl In A Digital World’. (April 2020, JuiceJunkRecords) “Toen ik begon te schrijven aan het nieuwe album wist ik 1 ding: Het moest een rauw en compromisloos album worden. In depth blues en soul”. Ze vond de perfecte match in de amerikaanse producer Frank McComb. 

Soul Recruits (S!R)
De band Soul Recruits (S!R) is opgericht door gitarist/componist Aron Raams (o.a. bekend van Gare du Nord) en zanger Dennis Kroon, de geliefde ex-militair uit The Voice Of Holland 2014. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een repetitie met de Koninklijke Landmacht Kapel waar zij beiden te gast waren. Samen met Ferry Lagendijk (Lazarus, Gare du Nord, Daniël Lohues, Lois Lane), Sven Happel (Wouter Hamel, Janne Schra) en Marc Schenk (Lazarus, Gare du Nord, Lois Lane) zijn zij een project begonnen rondom de muziek van de Noorse singer/songwriter Jarle Bernhoft. Uit dit project is de band Soul Recruits (lees S ! R) geboren waarmee ze inmiddels verschillende artiesten hebben begeleidt als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, D.O., Bo Saris, Berget Lewis, Shirma Rouse, Leona Phillipo, Sarah Jane, Krystl, Carolina Dijkhuizen, Sherry Dyanne, Mell Jonk, Dewi Pechler e.v.a.  Als vaste gastsolist schuift ook ditmaal een van de meest toonaangevende trompetisten van ons land aan: en dan hebben we het uiteraard over niemand minder dan Teus Nobel.

Vocals:  Jennie Lena
Trompet: Teus Nobel
Gitaar: Aron Raams
Keys: Ferry Lagendijk
Bas: Sven Happel
Drums: Marc Schenk