Afbeelding
Foto: Thijn Verschuijten

Muziekcafé over The Beatles

Cultuur

Sint-Oedenrode - In de serie Torenconcerten gooit het Roois Kultuur Kontakt het ditmaal over een heel andere boeg: geen concert in de klassieke zin maar een Muziekcafé waarin Rooienaar Ton Lunenburg vertelt over zijn grote passie The Beatles en daarbij live ondersteund wordt door muziekduo “Two of Us”, twee topmusici die het Beatlesrepertoire tot in perfectie vertolken.

Eigenlijk een open deur, want wie kent The Beatles niet ? Alle huidige 60-plussers zullen warme herinneringen hebben aan de opkomst deze rockband tijdens de 60-er jaren van de vorige eeuw. Maar ook in de hedendaagse muziek klinken invloeden uit die periode door. Algemeen worden The Beatles dan ook wel gezien als de invloedrijkste band uit de geschiedenis van de popmuziek. Met hun muziek stonden John, Paul, George en Ringo niet alleen aan de basis van een nieuwe stroming in de muziek, het zette ook veel gangbare normen op zijn kop: haren werden langer, rokjes korter. En hoewel eind 60-er jaren onderlinge ruzies al tot het einde van de groep leidden bleef de sound The Beatles de latere muziekstromingen sterk beïnvloeden en verwierf daarmee ook bekendheid bij latere jongeren.

Ton Lunenburg is vanaf zijn tienerjaren fan van The Beatles en groot kenner van hun geschiedenis. Ton bezocht regelmatig de jaarlijkse Beatlesweek in Liverpool en zal tijdens het Muziekcafé het verhaal en achtergronden over The Beatles vertellen. Wat was bijvoorbeeld de aanleiding voor “Do you want to know a secret” of wat is de waarheid achter de titel van “Eleanor Rigby” ? Ton vertelt met groot enthousiasme over muziek uit bekende albums als Revolver, Sgt.Peppers, het White Album en Abbey Road en daarbij zal live-muziek niet ontbreken. Muziekduo Two of Us speelt een zeer omvangrijk Beatlesrepertoire waarin meerstemmigheid en instrumentarium nauwelijks van de originele songs te onderscheiden zijn.

Het Muziekcafé vindt plaats op zondag 20 november in de Knoptoren in Sint-Oedenrode, aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 en kaarten dienen te worden gereserveerd via de website www.rooiskultuurkontakt.nl. Voor meer info, mail naar muziek@rooiskultuurkontakt.nl