Lekker drummen!
Lekker drummen! Foto: Jos Kaldenhoven

Instrumentenproeverij voor kinderen: maak kennis met muziek

Cultuur

Meierijstad - Muziek maken en zingen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg goed voor de ontwikkeling van het (jonge) kinderbrein. Phoenix Cultuur wil muziek daarom méér onder de aandacht brengen bij kinderen en organiseert op zaterdag 15 oktober, in het kader van Sjors Creatief, een gratis instrumentenproeverij voor kinderen tot en met 12 jaar, van 13.30 uur tot 16.30 uur op de Noordkade in Veghel.

Kennismaken met muziekinstrumenten en -docenten
De Instrumentenproeverij geeft kinderen tot en met 12 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei muziekinstrumenten. Van 13.30 tot 16.30 uur bezoeken zij in carrousel-vorm de muzieklokalen op de Noordkade in Veghel, waar ze van muziekdocenten uitleg krijgen over de muziekinstrumenten en deze ook zelf ook mogen uitproberen. Ze ontdekken de verschillen tussen de instrumentengroepen, de speelmanieren, de klanken en de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Na afloop kan er nog een gratis proefles ingepland worden voor een instrument naar keuze.

Muziek maken is voor iedereen!

Bij Phoenix Cultuur kan jong en oud(er) elk instrument leren bespelen. Saxofoon, piano, cello, harp, accordeon, hobo, hoorn, (bas)gitaar, blokfluit, klarinet, trombone, keyboard, slagwerk, trompet en natuurlijk ook zang: voor elk muziekinstrument is er een muziekprofessional in huis. Je kunt muziekles volgen op één van de vijf verschillende leslocaties in Meierijstad; Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Zijtaart en Erp. Je kunt hierbij kiezen uit elke week of om de week 20, 25 of 30 minuten individueel muziekles, of wekelijks 30 minuten muziekles in groepsvorm. Naast de individuele lessen biedt Phoenix Cultuur ook veel mogelijkheden om samen muziek te maken, bijvoorbeeld in een band of ensemble.

Jeugdfonds Cultuur
Nederland kent anno 2022 helaas nog veel (verborgen) armoede. Kinderen en jongeren uit gezinnen met geldzorgen, krijgen vaak niet de kansen die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn. En dat terwijl cultuur (en sport) een kind en jongere helpt om zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Phoenix Cultuur wil kunst en cultuur voor iedereen in Meierijstad toegankelijk en bereikbaar maken en biedt in samenwerking met het Jeugdfonds Cultuur en de gemeente Meierijstad hulp aan. Voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar kan, door een tussenpersoon, een aanvraag worden gedaan bij het Jeugdfonds Cultuur. Hiermee worden lessen of attributen betaald, zodat een kind of jongere toch kan deelnemen aan kunst, cultuur en sport. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Deelname aan de Instrumentenproeverij van Phoenix Cultuur is gratis. Vooraf aanmelden voor deze muzikale middag is noodzakelijk en kan via de website van Sjors Sportief www.sjorssportief.nl. Meer informatie en het cursusaanbod van Phoenix Cultuur voor kinderen via www.phoenixcultuur.nl.