Het Roois Kamerkoor
Het Roois Kamerkoor

Kerstconcert Roois Kamerkoor in Breugel

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode / Son en Breugel - Op zondagmiddag 12 december verzorgt het Roois Kamerkoor onder leiding van dirigente Monique Joosten samen met organiste Tannie van Loon een kerstconcert waarbij basisschoolleerlinge Marijn Ermes een kerstverhaal zal voordragen.

Het gevarieerde programma bevat kerstliederen uit allerlei landen die gedeeltelijk met en gedeeltelijk zonder orgelbegeleiding uitgevoerd zullen worden. Er zullen ook stukken voor orgel solo van o.a. Carl Philipp Emanuel Bach en Albert de Klerk uitgevoerd worden op ons prachtige Vollebregtorgel uit 1854.

Het Roois Kamerkoor is in 1974 opgericht door Ad van de Wetering. In de loop van de tijd bereikte het koor een bezetting van 20 à 24 stemmen. Sinds 2015 is Monique Joosten de vaste dirigent. Gewoonlijk geeft het koor 2 à 3 keer per jaar een concert. Het merendeel van het repertoire van het koor is a capella muziek met een religieuze en met een wereldlijke inslag, variërend in stijl en afkomstig uit verschillende periodes. Van tijd tot tijd voeren de zangers ook muziek uit met instrumentale begeleiding.

Monique Joosten studeerde de hoofdvakken blokfluit en koordirectie aan de conservatoria van Zwolle, Hilversum, Amsterdam en Tilburg. Daarnaast heeft ze ruim 15 jaar zanglessen gevolgd en zingt ze regelmatig in gerenommeerde kamerkoren. Het zingen en musiceren met zangers en instrumentalisten is voor haar een grote passie. Sinds 1992 dirigeert Monique verschillende (kamer)koren waar ze met veel enthousiasme, kennis en muzikaliteit mee werkt. Momenteel dirigeert ze in de omgeving van haar woonplaats Sint Oedenrode twee kamerkoren, te weten kamerkoor Tourdion uit Eindhoven en het Roois Kamerkoor.

Tannie van Loon studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Tannie treedt regelmatig op als soliste, begeleidt op projectbasis diverse koren en is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst. Voor de Brabantse Orgelfederatie heeft Tannie medewerking verleend aan een aantal cd-opnamen van bijzondere instrumenten in Brabant. 

In de afgelopen jaren heeft zij o.a. mogen concerteren in de kathedralen van Den Bosch, Brugge, Brussel, de Grote Kerk in Breda, de Universiteitskerk St. Mary the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig. 

Marijn Ermes zit in de 6de klas van basisschool de Harlekijn in Son, en haar hobby is hockey. Ze houdt erg veel van honden, maar ook van andere dieren.

Het concert vindt plaats in de Sint-Genovevakerk in Breugel en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis met een vrije collecte na afloop.