Foto: Jos Kaldenhoven.
Foto: Jos Kaldenhoven. Foto: Jos Kaldenhoven

Theaterkoor Stem annuleert voorstellingen in december

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode / Eerde - Theaterkoor Stem heeft helaas moeten besluiten om hun geplande voorstellingsreeks ‘Vlucht naar de Vrijheid’ begin december in De Brink in Eerde te annuleren.

Voorzitter Erik Brugmans van het Theaterkoor: “We waren zó kort bij, zó kort bij… het is maart 2020, en één dag voordat we de zaal zouden gaan inrichten voor de uitvoeringen van ‘Vlucht naar de Vrijheid’ ging Nederland op slot. Covid-19! De geplande uitvoeringen in maart 2020 werden uitgesteld. Nieuwe data werden gepland maar ook die konden keer op keer op de kalender worden doorgehaald. Nú, bijna twee jaar later en meerdere pogingen verder om met ons theaterkoor ‘Vlucht naar de Vrijheid’ uit te kunnen voeren, valt het doek definitief voor deze voorstellingen.”

Het bestuur en de artistieke leiding hebben met pijn in het hart deze beslissing moeten nemen. Brugmans: “Met het oog op de steeds maar toenemende besmettingscijfers, de impact die COVID-19 heeft op ieders dagelijks leven, en zeker ook rekening houdende met onze eigen gezondheid, de gezondheid van iedereen die bij ons betrokken is en die van onze bezoekers, achten wij het niet verantwoord om de voorstellingen door te laten gaan!”

Op de website www.theaterkoorstem.nl staat een link naar een formulier waarmee kaartjes kunnen worden teruggegeven.