Het ensemble Vijf!
Het ensemble Vijf!

Concert door Ensemble VIJF!

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Door de coronapandemie moest het Roois Kultuur Kontakt gedurende meer dan een jaar geplande concerten annuleren. De werkgroep Muziek van het RKK heeft zich hierdoor echter niet uit het veld laten slaan en heeft voor het komende seizoen weer een aantal prachtige OpMaat- en Torenconcerten op het programma staan. Op zondag 10 oktober wordt de serie Torenconcerten geopend met een optreden van Ensemble VIJF! 

Waar VIJF! aanvankelijk een reprise zou geven van het vorig jaar geplande programma “Heldenliefde” hebben zij, nu de coronapandemie tot bedaren lijkt gekomen, een nieuw programma samengesteld, VIJF! UNLOCKED. Corona maakte de wereld stil, maar nu is het tijd de muziek weer tot klinken te brengen.

Met haar unieke en kleurrijke klankpalet brengt VIJF ! een programma met een variëteit aan muziekstijlen. Naast sfeervolle muziek uit het Franse impressionisme en uitstapjes naar andere windstreken brengen ze ook werk speciaal voor hen geschreven. Van Ad de Jong staat “Dancing Dervish” op het programma en voor “BeVa 5” vond Ruud van der Meulen inspiratie in de coronaperiode.

VIJF! speelt klassieke muziek op nét andere wijze. De gouden combinatie van harp (Renske de Leuw), fluit (Saskia Onstwedder-List), viool (Anne-Marie van de Grint), hobo (Anne-Marie van Mierlo) en fagot (Lieselot Toorop) maakt VIJF! tot een uniek ensemble. Dit bijzondere ensemble schrijft vaak zelf de arrangementen. Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken van onder andere Elgar, Debussy, Bizet en Satie.

Het concert vindt plaats op zondag 10 oktober in de Knoptoren, aanvang 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 en gasten dienen vooraf te reserveren op de website www.rooiskultuurkontakt.nl. De coronamaatregelen vereisen ook dat bezoekers vanaf 13 jaar een corona-toegangsbewijs en een identiteitsdocument kunnen laten zien. Voor meer informatie, mail naar muziek@rooiskultuurkontakt.nl