Pauline (l) vertelt over 't Roois theater.
Pauline (l) vertelt over 't Roois theater.

Pauline Verstraten: “Hopen op aantal voorstellingen

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode – De kunst en cultuursector krijgt er flink van langs door die vermaledijde corona. Al een jaar staat vrijwel alle stil. Het rijke verenigingsleven van Sint-Oedenrode probeert zich er doorheen te slepen met allerlei onzekerheden. We interviewden enkele koren, muziekgezelschappen en een toneelvereniging. Hoe gaat het met ze? Rooienaren aan het woord…

Hoe zijn jullie afgelopen jaar doorgekomen?
“Begin 2020 waren we net gestart met de voorbereidingen voor een voorstelling in september 2020. Dit kwam stil te liggen. 2021 is voor ’t Roois theater een jubileumjaar en hiervoor waren we van plan groots uit te pakken. Toen we afgelopen najaar door konden met repeteren, zijn we dan ook meteen met de jubileumvoorstelling ‘De vliegende Hollander’ aan de slag gegaan.”

Hebben jullie kunnen repeteren?
“Vanaf het voorjaar lagen de repetities van de hele vereniging stil. Vanaf juni konden we met de jeugdgroep gelukkig weer repeteren. De volwassenen repeteerden vanaf het najaar weer. We oefenden toen in kleine groepjes met maximaal vier spelers. Later kwam dat weer stil te liggen. De jeugdgroep zou in december een kerstvoorstelling spelen. Uiteindelijk kon dit vanwege corona niet doorgaan en maakten we er een film van. Hier hebben de kinderen ook veel plezier aan beleefd, maar natuurlijk misten zij het optreden voor publiek. Vanaf de kerstvakantie liggen ook deze repetities weer stil.”

Hoe hebben jullie contact gehouden met de leden?
“Net als normaal gesproken bleven we af en toe nieuwsbrieven versturen en was er ook nog de groepsapp. Verder hebben we vanuit het bestuur een paar keer wat georganiseerd, zoals een online quiz over (’t Roois) theater.”

Wil je nog iets meer kwijt?
“In 2022 hopen we weer een aantal mooie voorstellingen te kunnen opvoeren voor publiek en alsnog ons jubileum knallend te kunnen vieren met de Rooise bevolking!”