Dat moet een mooi gezicht worden!
Dat moet een mooi gezicht worden! Foto:

Rooise kunstenaars doen mee aan kleurrijk schouwspel

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - The Colorfield Performance is een schouwspel dat in 2021 voor iedereen te bewonderen zal zijn in het Park Lingezegen bij Elst. Vijfhonderd kunstenaars zullen er de hele zomer in groepen van zes personen aan het werk gaan. Zij beschilderen ieder een groot paneel als onderdeel van een gigantisch kleurenveld. Twee Rooise kunstenaars doen mee aan dit project.

Het schilderij moet binnen één dag klaar zijn, want de andere dag staat er weer een nieuwe groep kunstenaars klaar om hun paneel te beschilderen. Elke week groeit dit veld verder en daarom komen veel bezoekers opnieuw terug. Ze vinden het spannend om te zien hoe het geheel zich verder ontwikkelt.

Leny Meulendijks-Wagemakers en Tineke Kleij-van den Boomen zijn de Rooise kunstenaars die tot de deelnemers behoren. Tineke Kleij-van den Boomen is op 21 mei aanstaande aanwezig om haar paneel te beschilderen en Leny Meulendijks-Wagemakers gaat op 9 juli aan de slag.

The Colorfield Performance is een internationaal project. De deelnemers komen uit een groot aantal verschillende landen: Nederland, Frankrijk, Hongarije, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Curaçao, Schotland, Nigeria, Italië, Turkije, Verenigde Staten, België, Syrië en Polen.De werken zijn ook te koop, hiervoor kunt u contact opnemen met de organisatie.

De tijden
Het kunstwerk van al deze 500 kunstenaars is tussen 15 april en 1 oktober 2021 vrij toegankelijk. Vanaf 9.30 uur tot 2 uur voor zonsondergang zijn de kunstenaars aan het werk en kunt u met ze in contact treden. Alleen op maandag en dinsdag wordt er niet geschilderd, maar dan is het veld wel open voor publiek. In de maand september is het kunstwerk af en is het in zijn geheel te bewonderen tot 1 oktober 2021.


Afbeelding
Afbeelding