Een foto van de etalage.
Een foto van de etalage. Foto: Marianne Bekkers

Kika krijgt vast plekje in Creatief Rooi

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - We zagen ze al voor de Kerst, de gehaakte figuurtjes voor de Kerstboom, maar ook nu hebben de dames van het Kika Kinderfonds weer hard gewerkt om decoratieve versierselen te maken voor het naderende Paasfeest. In het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi hebben hun werkstukken een vaste plaats gekregen. Dat kan ook niet anders, want het goede doel dat zij daarmee steunen is het Kika Kinderkanker fonds.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Kika werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebeid van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daar werken de dames van het haakteam graag aan mee, want kinderen mogen geen kanker krijgen. Helaas redt een op de vier kinderen met kanker het niet. Tijdens de openingstijden van het centrum kunnen de bezoekers een wisselend aanbod gehaakte decoraties kopen, steeds passend bij het seizoen of het thema binnen Creatief Rooi. De opbrengst gaat volledig naar Kika. 

Maxima 50
In mei viert het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi op uitbundige wijze de 50ste verjaardag van Koningin Maxima. Een hele maand worden creatieve werken getoond van Rooienaren met als thema Maxima. Dit thema sluit ook perfect aan bij Kika, want in mei 2018 opende Koningin Maxima het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa; het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Hier werken artsen, onderzoekers en andere specialisten samen zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen. De ‘haak’ dames van Kika hebben al ideeën hoe zij dit thema gaan vormgeven en de resultaten zullen in de maand mei in het Ontmoetingscentrum te zien en te koop zijn. Help Kika, want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen.

Het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi aan de Borchgrave 7 is, als de Corona richtlijnen dit toestaan, vanaf 1 mei geopend van donderdag t/m zondag. Voor de exacte openingstijden zie www.creatiefrooi.org.