Afbeelding

Documentairefestival Beholders: wat zie jij?

Cultuur Kunst en Cultuur

Meierijstad - De tweede editie van Beholders; documentary dialogues vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober. Een internationaal documentairefestival met zo’n 50 voorstellingen door heel Meierijstad. Met De Noordkade als festivalhart, biedt Beholders in Veghel een breed scala aan inhoudelijk sterke documentaires. "Ervaar de werkelijkheid van anderen en word je bewust van je eigen realiteit. Besef dat we allemaal ‘beholders’ zijn, maar dat we allemaal wat anders zien. Wat zie jij?", aldus de organisatie van het documentairefestival.

Beholders biedt een combinatie van een waardevolle documentaire en een goed gesprek na afloop van de film. Hierbij is de filmmaker, regisseur, hoofdpersoon of een deskundige te gast. Daarmee staat Beholders voor een interessante avond (of middag) met veel diepgang. Met de maatregelen die de organisatie genomen heeft, kan het festival ook dit jaar veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM doorgaan.

Festivalhart De Noordkade
Zowel in Veghel als in de andere kernen van Meierijstad heeft de organisatie een bijzonder programma neergezet. De Noordkade is het kloppend hart van het festival, waar iedere dag in meerdere zalen een veelzijdig aanbod aan voorstellingen wordt vertoond. In festivalcafé De Afzakkerij is volop gelegenheid om na te praten en bij de informatiebalie kun je onder andere kaartjes kopen en vragen stellen rondom het programma, de locaties, de organisatie en meer. Het volledige programma op De Noordkade is te vinden op de website.

Wei
Behalve op De Noordkade, kun je ook op andere locaties in Veghel en Zijtaart genieten van Beholders. In het PieterBrueghelHuis draait op zondagochtend 11 oktober om 11.00 uur de documentaire Wei, waarin filmmaker Ruud Lenssen op indringende wijze zijn ouders volgt tijdens het ziekteproces van zijn vader, die vasculaire dementie heeft.

Granny Project
In Kleijngeld in Zijtaart wordt op donderdagavond 8 oktober om 20.00 uur Granny Project vertoond. Hierin gaan drie jonge mannen met hun oma’s op zoek naar hun historische en persoonlijke nalatenschap.

Festivalkrant
Meer weten over het documentairefestival Beholders? Kijk op www.beholders.nl of haal de festivalkrant, onder andere te vinden op alle deelnemende locaties en in de bibliotheek.