Popkoor Novelty tijdens ‘De Fendert zingt’ in juni 2019, waar zij een prijs voor beste podiumpresentatie en een eervolle vermelding voor de uitvoering van het nummer My Immortal van Evanescence ontvingen.
Popkoor Novelty tijdens ‘De Fendert zingt’ in juni 2019, waar zij een prijs voor beste podiumpresentatie en een eervolle vermelding voor de uitvoering van het nummer My Immortal van Evanescence ontvingen.

Popkoor Novelty blijft bezig

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Misschien denkt u dat het koorleven helemaal stil ligt door de coronacrisis. Gelukkig geldt dat bij popkoor Novelty niet. Natuurlijk komt Novelty sinds begin maart niet meer elke dinsdagavond bij elkaar in Mariëndael om te repeteren, maar we zitten niet stil.

Door: Popkoor Novelty

We hebben een oplossing gevonden om toch met elkaar verbonden te zijn. Zoals u wel heeft gemerkt, zijn er veel programma’s waarin je met meerdere mensen tegelijk kunt praten. En als je ermee kunt praten, kun je er ook mee zingen! Dinsdagavond is zo voor ons onze vaste koor/bijklets-avond gebleven, waarbij we elkaar vanuit huis ontmoeten op zoom of teams of.... Elke stemgroep oefent zo toch zijn partijen, waarbij onze dirigent Philippe Reuser tips and tricks geeft. Zo blijven we verbonden met elkaar en beseffen elke keer weer hoe heerlijk zingen is en wat een hechte club we zijn.
Aankomende dinsdagavond zou onze laatste repetitie voor dit seizoen zijn. Doordat het nu mogelijk is om met grotere groepen bij elkaar te komen, sluiten we dit weekend met een ‘picknick’ op gepaste afstand in de openlucht af. Zonder zang helaas, maar dat zal de pret niet drukken. Heel popkoor Novelty weer bij elkaar, dat hechte clubje, dat is ons heel veel waard.
Wrang is wel dat we door het coronavirus onze show ‘Thuis bij Novelty’, die op 5,6 en 7 juni stond gepland in ‘t Spectrum in Schijndel, en die we tijdens de lockdown al verschoven hebben naar 6,7 en 8 november 2020, nu nogmaals moeten gaan verschuiven. Welke datum het nu gaat worden, weten we nog niet. Daar hebben we een zomervakantie voor om over na te denken.
Er is ook goed nieuws te melden: Vanaf nu mogen koren weer gezamenlijk in 1 ruimte zingen, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Na de zomervakantie laat popkoor Novelty zeker weer elke dinsdagavond van zich horen! Een mooi vooruitzicht.
Waar we nu naar uitkijken, is ons optreden samen met de Bende van Beuving in het Vestzaktheater in Son op 30 januari 2021. U komt toch ook?! Het wordt een afwisselende show met cabaret en mooie muziek. Een aanrader!

Popkoor Novelty wenst alle verenigingen die in hetzelfde (zang)schuitje zitten met ‘hoe nu verder en hoe blijven we bij elkaar?’ een verbindende vakantie toe, met goede ideeën! Fijne vakantie!