De winnende foto van Marry van Wijk.
De winnende foto van Marry van Wijk. Foto: Marry van Wijk

Expositie fotogroep De Vriendschap druk bezocht

Cultuur Kunst en Cultuur

Olland - De leden van fotogroep 'De Vriendschap' kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Een weekend bij De Loop’r in Olland, waarin ze hun vierde foto expositie onder het thema ‘Natuur in beeld’ hebben gehouden.

Veel lovende woorden van de circa 500 bezoekers over de expositieruimte en de inrichting. Ook veel ooh’s en aah’s over de kwaliteit van de foto’s die werden tentoongesteld en de audio-video diapresentatie die werd getoond. Natuurlijk waren er wat op- of aanmerkingen. Gezonde ‘kritiek’, te gebruiken bij de opzet van toekomstige exposities, zodat ze nog meer kwaliteit kunnen aanbieden.
Door het merendeel van de bezoekers is een top 3 samengesteld. Na verwerking van alle gegevens bleek dat foto nummer 18, de foto met de zonsopkomst aan het Everse Akkerpad, gemaakt door Marry van Wijk, op plaats 1 is geëindigd. Foto 27, een foto met twee boerenzwaluwen, gemaakt door Jan Roché, eindigde als tweede en foto 16, een foto van een zonsondergang in Olland, gemaakt door Marry van Wijk, eindigde als derde. Marry was trouwens zeer succesvol in deze editie; haar 3e foto genaamd “reflectie” behaalt in de beoordeling een 4e plek!
Voor de Ollandse jeugd was er door de organisatie een speurtocht georganiseerd. De opdracht was om aan de hand van een (kleine) afdruk van een gedeelte van een foto de originele foto er bij te zoeken. Er is veel speurwerk verricht; goed speurwerk want een groot aantal jongens en meisjes hadden een 100% score. Uit die groep zijn 2 winnaars getrokken die in de prijzen zijn gevallen: Anouk van de Berk en Liz van Wijk.
Ook door de bezoekers was een foto te winnen. Tegen een geringe vergoeding van 1 euro konden ze meedoen in de trekking op zondagavond, direct na afloop van de expositie. Liefst 4 foto’s kregen op deze manier een nieuwe eigenaar: Foto 4 ‘Katjes, gemaakt door Louis Holl wordt eigendom van Marga van Zutven, foto 17 ‘Reflectie’ gemaakt door Marry van Wijk is gewonnen door Henny Leenderts, foto 27 ‘Boerenzwaluwen’ gemaakt door Jan Roché is gewonnen door Wil Dons en foto 65 gemaakt door Ine Verhagen wordt eigendom van Jo Verhagen.