Theaterkoor STEM
Theaterkoor STEM

Theaterkoor STEM presenteert zich

Cultuur

Acht jaar lang verrijkte Theaterkoor Rooi het culturele leven in Sint-Oedenrode met groots opgezette, zelf geschreven musicals. Eind 2014 zette de organiserende stichting noodgedwongen een punt achter haar activiteiten. Een werkgroep van de koordeelnemers nam het voortouw en zorgde voor een doorstart van het theaterkoor, nu onder de naam Theaterkoor STEM.

Het koor richt zich op de nieuwe gemeente Meierijstad, de samenvoeging van Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Voorzitter Jos Kaldenhoven van Stichting Theaterkoor STEM: "Wij willen graag binden en verbinden met de inwoners, bedrijven en organisaties binnen deze drie gemeentes. Ons doel is om weer Sprankelende, Theatrale, Enerverende en Muzikale producties te realiseren." Het koor, onder leiding van dirigent Mario Lamers, presenteert zich tijdens het Festival Amazing Colours in Sint-Oedenrode. Op zondag 21 juni a.s. vanaf 14.00 uur op het podium bij Mariendael in Sint-Oedenrode laten zij zien en vooral ook horen, dat zij aan theatrale kwaliteiten en zangkracht niet hebben ingeboet. Met een selectie nummers uit de vorige vier producties, demonstreren zij dat de toekomstige gemeente Meierijstad met Theaterkoor STEM een flinke culturele aanwinst heeft gekregen.

"De afgelopen maanden hebben wij vooral besteed aan het werk achter de schermen. Zo is het logo verfijnd. De compleet nieuwe website van Theaterkoor STEM is medio juni online gegaan, en wij starten op 21 juni ook met een actie om Vrienden van STEM te werven" zegt Jos Kaldenhoven. Hij vervolgt: "Met de steun van enkele bedrijven hebben wij, voortbouwend op de stevige fundamenten van Theaterkoor Rooi, een goede start kunnen maken met STEM, en dat laten wij graag horen en zien." Meer informatie over het theaterkoor is te vinden op www.theaterkoorstem.nl