Nico van de Wetering.
Nico van de Wetering. Foto: Bart van Rooij
column

Rois Praotje: ‘Mopperen heeft geen zin als je niet stemt

Column Column

Sint-Oedenrode - Deze dagen zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dus ook hier in Meierijstad. Nu kun je twee dingen doen: mopperen en niet stemmen of even nadenken: wel stemmen en nadenken op wie je gaat stemmen.

Vooral Rooise politici moeten een voorkeur krijgen van de Rooise mensen, vind ik. Ga stemmen op iemand die je kent en waarvan je denkt: “Hee, die kan wel eens iets voor mij, of voor ons betekenen”.
Wat bedoel je, hoor ik je zeggen? Nou, dat zal ik uitleggen: wanneer je bijvoorbeeld lid bent van een Rooise voetbalclub of badmintonvereniging of welke club dan ook, dan zou het wel fijn zijn als daar een kandidaat bij zit voor de gemeenteraad. Daar kun je dan terecht met je vragen en desbetreffende persoon kan dan via een korte route de weg naar de politiek vinden. Dan moet je daar dus wel op stemmen. Een beetje concreter: als je bij de hockeyclub bent en je zou willen dat er iets gedaan wordt aan de accommodatie of wat dan ook, denk dan eens aan een volksvertegenwoordiger die bij die club zit en daarin politiek gezien, iets zou kunnen betekenen. De lijntjes zijn dan kort.
Maarten van Bakel is zo iemand bij de hockeyclub: hij is toegankelijk, heeft een luisterend oor en zal zich er hard voor maken dat reële voorstellen ook daar besproken worden waar dat moet. Het lijntje is dan kort. Maarten is ook nog eens een persoon die eenieder dankbaar is die op hem stemt. Hij staat open voor discussie en zal er alles aan doen jou of je club, te helpen. Nu neem ik het voorbeeld van Van Bakel, maar zo zijn er misschien nog anderen die ook bij een vereniging zitten en politiek iets kunnen betekenen voor jou of voor de vereniging. Mopperen heeft geen zin als je niet stemt.                                                        Hil oew lève bestao uit keuzes maoke.