Afbeelding

Meierijstad

Column Column

Sint-Oedenrode - Hoe cynisch ik ook was in het begin, hoe meer ik er nu aan gewend raak: Meierijstad. Laat ik voorop stellen dat ik de naam nog steeds erg ongelukkig vind. Liever had ik Land van Rode gehad. Dat past volgens mij meer bij de Rooise mensen.

Veel is er gemopperd over de naam, ook door mij. Wat ik me nog heel goed herinner was de verkiezing van de naam. Heel weinig, echt heel weinig mensen uit Rooi zijn toen gaan stemmen. Jammer, want we hadden het verschil kunnen maken door met het hele dorp op Land van Rode te gaan stemmen. Frappant waren de vele reacties naderhand van alle mopperaars. Maar ja, waarom ben je dan niet gaan stemmen?, is dan de logische vraag.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en wil ik iedereen even de vraag voorleggen: Is er in jouw beleving iets veranderd, sinds we Meierijstad zijn. Komt Rooi iets tekort of worden we achtergesteld? In mijn beleving niet. Laat ik het zo zeggen: ik heb er in ieder geval geen last van. En de naam dan? Ach, denk ik dan maar: what’s in a name. We kunnen daarover ook niet aan de gang blijven. We hebben een fantastische burgervader, waarvan ik het idee heb dat hij er is voor iedere inwoner van onze woonplaats.

Onlangs had hij een zeer goede actie middels brieven te richten aan ouders, waarvan kinderen dreigen in een verkeerde vriendengroep te komen met alle gevolgen van dien. Bezorgdheid, betrokkenheid en interesse in de bewoners, dat heeft hij oprecht. Natuurlijk zijn er ook mensen die de zaak altijd negatief benaderen en becommentariëren. Veel kritiek op de gemeente, lekker gemakkelijk is dat. Kijk ook eens naar het positieve wat onze woonplaats brengt.

Kijk niet wat de gemeente voor jou kan doen, maar misschien kun je er eens over nadenken wat jij voor de gemeente kan doen. Blijf positief, alhoewel dat woord een beetje ongelukkig gekozen is in deze tijd.

’t Is zo ’t waor en ’t gao zo ’t kumt.

Deze column verschijnt voortaan op www.mooirooi.nl