Een archieffoto.
Een archieffoto. Foto: Jan Ebbenn

SJC Papgat is bijna klaar voor Carnaval 2024

Carnaval

Sint-Oedenrode - Nog vijftien nachten slapen en dan barst het carnavalsfeest los. Zorg ervoor dat je je mooiste carnavalsoutfit klaar hebt liggen!

Door: Hettie van der Meijden

Er zijn alweer heel wat checklijstjes afgevinkt en het programma is klaar. Volgende week ontvangen jullie een mooie flyer met het programma erop als flyer bij deze krant. Inmiddels zijn we druk bezig om alle laatste puntjes op de i te zetten. En we moeten de tent nog even opbouwen en inrichten. Maar we hebben wel alvast de Neultuuters geregeld om het carnavalsfeest op vrijdagavond om 18.30 te openen. FISSA! gaat dan beginnen voor de basisschooljeugd groep 5 t/m 8.
Dit jaar zal er bij elk feest een photobooth staan waar je samen met vrienden en vriendinnen te gekke foto’s kunt maken die ook nog eens afgedrukt worden. Deze photobooth is mede mogelijk omdat Serviceclub Rooi ons een mooi bedrag geschonken heeft om ervoor te zorgen dat er op dinsdagmiddag mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Serviceclub Rooi ondersteunt initiatieven die een relatie hebben met Sint-Oedenrode. Met het dollebollebal wil SJC Papgat laten zien dat we met z’n allen carnaval kunnen vieren ongeacht leeftijd of beperking. Het is fijn dat Serviceclub Rooi dit ook als een belangrijk cultureel evenement ziet en ons hierin steunt.
Elke avond vanaf 20.45 uur is de jeugd van het voorgezet onderwijs t/m 17 jaar aan de beurt. Heb je de geweldige line-up voor LEVEL UP al gezien? Vrijdagavond komt meneer Steven ( bekend als leraar van het Fioretti en basisschool Eerschot en Sterjasmijn ) optreden. Verder is Lanterfantje weer terug. Vorig jaar hebben zij een spetterend feestje verzorgd en dat komen ze dit jaar weer doen. Zaterdag komt miss Faith optreden. Zij is al meermaals geweest en zal de zaal weer op z’n kop komen zetten. Zondag is Plug ’n Play paraat en zij hebben beloofd een gestoord gezellige party te bouwen. Op maandag komt influencer Joyliana langs en dinsdag sluit dj Arjan de carnavalsdagen af.

De voorverkoop voor LEVEL UP is geopend, je entreekaarten kun je online al scoren via www.jeugd-carnaval.nl. Mocht dit niet gelukt zijn of heb je extra bedenktijd nodig dan is ook de kassa bij de tent elke avond geopend van 20.00 – 22.00 uur. Hier zijn alleen dagkaarten te koop en geldt op = op.
Voor het snoetjesfestijn, het kindercarnaval, is het springkussen geregeld en komt de suikerspin-drieling weer suikerspinnen maken. Dit keer als tweeling omdat onze hofdame Senna andere taken heeft. Op dinsdagmorgen organiseren we weer een leuk spellencircuit. Mocht je al druk aan het bouwen zijn met een carnavalswagen of plannen hebben om met een groep of alleen mee te lopen met de jeugdoptocht meld je dan aan via: www.jeugd-carnaval.nl/activiteiten/optocht of schrijf je in op maandag 12 februari vanaf 13.00 uur bij het voormalig gemeentehuis.

Dinsdagmiddag is het weer tijd voor het DolleBolleBal voor kinderen en volwassenen met een beperking. Er is een verkiezing voor dollebolle prins of prinses. Ook is er dit jaar de vraag: “do you wanna be a Papstar?” Je kunt je hiervoor aanmelden bij dbbrooi@gmail.com Hou onze website www.jeugd-carnaval.nl en DeMooiRooiKrant in de gaten. Verder posten we regelmatig op facebook SJC Papgat en instagram SJC Papgat.