Wie gaat Prins Twan dan eindelijk opvolgen?
Wie gaat Prins Twan dan eindelijk opvolgen? Foto: Johnny Huijbers

Wie ware ut, wie worre ut?

Carnaval

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 12 november is iedereen vanaf 18.50 uur welkom in zalencentrum de Beurs om het 11-11 bal bij te wonen wat georganiseerd wordt door Stichting Papgat en Stichting Jeugdcarnaval Papgat.

Door: Hettie van der Meijden

Eindelijk hopen we weer een mooie onthulling te kunnen organiseren van de jeugdraad en het nieuwe koppel. Omdat de jeugd alleen maar in de jeugdraad kan deelnemen als ze in groep 8 zitten is er voor de jeugd tijdens de afgelopen twee coronajaren wel een onthulling met nieuwe prins, prinses, adjudant, nar en jeugdraad geweest.

Prins Twan en adjudant Rolph hebben echter hun steek niet af kunnen zetten omdat er geen mogelijkheid was om ‘de nejie’ te onthullen en een gezellig carnavalsseizoen te kunnen bieden. Daar gaan we dit jaar hopelijk wel verandering in brengen. De silhouetten van het koppel worden al flink rondgedragen in Papgat, ‘de neije’ en zijn adjudant zijn volop in voorbereiding evenals de nieuwe jeugdraad.

Op zaterdag 12 november zal er eerst afscheid genomen worden van prins Lars, prinses Dycke, adjudant Jelle, nar Noortje en de jeugdraad van 11. Vervolgens nemen prins Twan en adjudant Rolph afscheid. Daarna zal de spanning in de zaal stijgen want wie gaan er tijdens carnaval 2023 de scepter over Papgat zwaaien?

De jeugd krijgt als eerste de gelegenheid om hun koppel te onthullen, een spectaculaire act is daarvoor in de maak. Zou er weer een prins en prinses zijn? Wie zijn er dit jaar bij om de tent op z’n kop te zetten? Na het jeugdspektakel is stichting Papgat aan zet. Wie is dit jaar ‘de neije’ en wie wordt zijn adjudant? Wat voor rol hebben de silhouetten tijdens de onthulling en wat is er bedacht om ‘de neije’ te presenteren?

Het belooft een mooie avond waar grote vraagstukken beantwoord gaan worden. De avond start om 18.50 uur en de zaal is open vanaf 18.15 uur. Iedereen is welkom op zaterdag 12 november.

Stichting Papgat en stichting Jeugdcarnaval Papgat hopen op een corona-vrij carnavalsseizoen en houden hiervoor de berichten scherp in de gaten.