Deze kinderen namen het nummer op.
Deze kinderen namen het nummer op. Foto: Margré van Gestel

Schijndels jeugdkoor neemt ‘Feesten in Papgat’ op

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - De zangertjes van Kinderkoor Tof! deden wat ze het allerliefste doen: zingen! Ze mochten naar de studio en namen het lied ‘Feesten in Papgat’ op voor de stichting Jeugdcarnaval in Sint-Oedenrode.

Een tijdje geleden ging de telefoon bij de dirigente van Kinderkoor Tof! Margré van Gestel. Het bestuur van Stichting Jeugdcarnaval in Papgat wilde een liedje ingezongen hebben voor het komende carnavalsfeest. Voor de kinderen een leuke uitdaging om de studio in te gaan en te ervaren hoe het is om een liedje op te nemen. Bij de presentatie op 13 november zal het lied al klinken en natuurlijk bij het jeugdcarnaval in 2022.

Meer over Kinderkoor Tof!
Kinderkoor Tof! is gestart in september 2018. Momenteel zijn er 14 zangertjes tussen de 5 en de 13 jaar. Zij repeteren iedere week. Ze leren dan nieuwe liedjes maar ook noten lezen en van blad zingen. Ze weten hoe ze de stemvork moeten gebruiken en zitten regelmatig achter de piano. Ze zingen bij de gezinsvieringen in de Parochie van de Heilige Michael en je zal het koor regelmatig horen in Gemonde, Schijndel, Den Dungen en Sint Michielsgestel. Het repertoire is wel iets breder dan alleen kerkliedjes. Ze zingen ook pop en klassiek én ze gaan een musical instuderen. Zondag 14 november zingen ze tijdens een jubileumconcert in Zuid-Holland waar ze samen met shantykoor ’t Kraaiennest enkele nummers ten gehore brengen. Op zondag 19 december 2021 is er in Schijndel een kerstconcert waar 3 volwassen koren aan meedoen én 3 kinderkoren!

Zin in zingen?
Kinderen uit Schijndel kunnen of op woensdag of op vrijdag mee komen zingen. Je vindt meer informatie op de website www.kinderkoortof.com. Kinderen uit Sint-Oedenrode die zin in zingen hebben kunnen zich via Sjors Creatief aanmelden voor enkele proefrepetities op de maandagmiddagen in januari 2022. Misschien zien en horen we de kinderkoren dan in oktober 2022 bij Rooi vol koren. Kinderkoor Tof! is er dan zeker bij.