Het logo van Zomercarnaval.
Het logo van Zomercarnaval.

Zomercarnaval in Papgat

Carnaval Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Gelukkig! De corona-maatregelen kunnen we een beetje laten vieren omdat het momenteel beter gaat in het land en de besmettingen minder worden. Het vi(e)rus carnaval is nog niet bestreden en daarom wil Stichting Jeugdcarnaval in het weekend van 9 – 10 en 11 juli de jeugd laten genieten van zomercarnaval.

Door: Hettie van der Meijden

Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode (SJC) gaat zomercarnaval vieren in de Beurs
Op vrijdag 9 juli is het thema ‘Carnaval’ en zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 van 18.00 uur tot 20.00 uur welkom. Van 20.30 uur tot 00.30 uur is de jeugd van de middelbare school (t/m 17 jaar) welkom. Op zaterdag 10 juli is het thema ‘Glow in the dark’ en lopen de tijden het zelfde, groep 5 t/m 8 van 18.00 uur tot 20.00 uur en de jeugd van de middelbare school ( t/m 17 jaar ) van 20.30 uur tot 00.30 uur.

“Dit alles is uiteraard onder voorbehoud van de coronaregels die op dat moment gelden. Omdat ook het Dolle Bolle Bal voor de kinderen en volwassenen met een beperking altijd een groots feest is en we ons dit jaar hebben moeten beperken met een kort bezoekje willen we met hen ook een carnavalsfeestje vieren op zaterdagmiddag 10 juli. Hiervoor zijn de voorbereidingen nog in volle gang en zullen aparte uitnodigingen worden verstuurd”, vertelt Stichting Jeugdcarnaval. Op zondag 11 juli gaat de jeugdraad on tour en zullen alle carnavalsclubs van Papgat op een spectaculaire manier bezocht worden.

Voorverkoop
De coronamaatregelen noodzaken de stichting om een kaartverkoop te houden omdat ze scherp in de gaten moeten houden hoeveel personen er in De Beurs aanwezig zijn. Op zaterdag 26 juni zal SJC van 11.11 uur tot 14.11 uur op de kiosk/markt aanwezig zijn voor de voorverkoop. Kaarten kosten € 5,00 per stuk. De jeugd van groep 5 t/m 8 krijgt hiervoor een strippenkaart waarmee drankjes en hapjes gehaald kunnen worden. De jeugd van de middelbare school krijgt bij de entree van het feest voor inruil van het toegangskaartje twee consumptiemunten.

Natuurlijk maken ze in De Beurs ook een snoepjesbar waar je voor een klein bedrag allerlei snoepgoed uit kunt zoeken. De andere bar is voor een lekker glaasje fris. Dus trek een leuk zomers carnavalspak en een vrolijk ‘glow in the dark’ outfit uit de kast, kom op 26 juni kaartjes halen en voel op 9 en 10 juli de vibes van een geweldig zomercarnaval.

Hou DeMooiRooiKrant, MooiRooi.nl, de website www.jeugd-carnaval.nl en Facebook in de gaten voor het laatste nieuws.