Afbeelding

Carnaval in Papgat leeft met de Pupgatquiz

Carnaval Carnaval

Papgat - Afgelopen zaterdagavond was het moment waar we elk jaar naar toe leven. Normaal wordt op het 11-11 bal namelijk de nieuwe Prins van Papgat bekendgemaakt. Maar dit jaar is alles anders en gaan we in 2021 door met het koppel Prins Twan Pap d’n Urste en Adjudant Rolph. Toch wilde Carnavalsstichting Papgat de start van het carnavalsseizoen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er werd besloten om de Pupgatquiz online te organiseren. En dit was een groot succes. 

Er waren ruim 400 actieve deelnemers, welke zich van tevoren in teams hadden aangemeld. Wat betekent dat er meer dan 100 teams waren. Daarnaast keken er ook nog verschillende mensen naar de YouTube stream zonder de vragen te beantwoorden. De stream is op dit moment ook nog terug te kijken op het YouTube kanaal van Papgat.
De presentatie werd gedaan door het koppel. De mannen stelden om de beurt een vraag die vervolgens door de deelnemers online werd beantwoord. Alle vragen hadden een link met carnaval, verdeeld over de categorieën; algemeen, Brabant, Papgat en muziek. Het koppel liet verschillende keren een dansje zien waarna de deelnemers moesten beantwoorden uit welke muziekclip dit kwam. Dit was vooral komisch, want het viel natuurlijk in het niet bij de dansgroepen Impress, Dynamic en Next Generation van Sunrise. Ook kon er ingebeld worden door deelnemers om oude carnavalskrakers af te zingen. Nadat het telefoonnummer de eerste keer in beeld was geweest, stond de app roodgloeiend. De teams die inbelden zorgden voor afwisseling en hilariteit tussen de toch wel lastige vragen.

Lees in de krant van komende woensdag wie er gewonnen heeft!