Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 28e457
Foto: Mees van Dijk

Indrukwekkend bedrag dankzij reünie basisschool Nijnsel

Nijnsel – Basisschool Sint-Antonius van Padua in Nijnsel heeft dankzij hun reünie een bedrag van 2700 euro opgehaald.  Daarvan werd de cheque op 24 januari overhandigd aan de organisatie. Deze bestaat uit Ellis Rijkers, Darno Rovers, Frans Willems, Marco Stoffelen en Dianne van der Linden-Stoffelen.

De organisatie komt na de uitreiking enthousiast de vergaderruimte in. "Ik ben heel tevreden met het bedrag dat we hebben opgehaald! Tijdens de reünie was er een groene bus waar mensen een vrijwillige bijdrage in konden stoppen. Dankzij die bus hebben we zo'n mooi bedrag bij elkaar gespaard", vertelt Rijkers.

De uitreiking wordt vooraf gegaan door optredens van verschillende kinderen. Zowel de kinderen als ouders zijn aanwezig. In spanning wacht iedereen af tot de cheque overhandigd wordt. Er wordt om vrijwilligers gevraagd en een van de leerlingen krijgt de eer om de cheque te openen. Hij kijkt stralend op zodra hij het opgehaalde bedrag ziet en trots draait hij de cheque om, wat zorgt voor enthousiast geklap uit de zaal.  

Ellis Rijkers kwam op het idee om een reünie te organiseren toen ze anderhalf jaar geleden hoorde hoe vergaand de plannen waren voor een nieuwe school in Nijnsel. Nog vóór de sloop wilde ze een reünie organiseren voor alle leerlingen die vanaf 1972 op de basisschool hebben gezeten. Met dit plan ging ze november 2018 met de rest van de organisatie rond de tafel zitten. Al eerder berichtte Mooirooi over hoe succesvol die avond was. Zowel oud-leerlingen als oud-leraren kwamen in groten getale om met elkaar bij te praten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!