Afbeelding

Voor vijftiende keer 'bijzonder' kerstfeest

Algemeen Zorg en Welzijn / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Jan en Wilhelmien van Thienen en Wil en Dinie Passier regelen ieder jaar een bijzonder kerstfeestje bij kringloopcentrum d'n einder. Een kerstfeestje voor mensen met een beperking. Dit jaar beleefden ze een jubileum, want de 'bijzondere' bijeenkomst vond voor de vijftiende keer plaats.

"Vijftien jaar geleden begon het initiatief bij ons thuis", vertelt Wil. "Destijds begonnen we met een klein groepje van vier mensen om Eerste Kerstdag bij ons thuis te vieren. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een groep van achttien personen. Voornamelijk mensen die zijn aangesloten bij Stichting Dichterbij. Omdat het steeds meer mensen werden, konden we het natuurlijk niet meer thuis doen."

Daarom verhuisden ze jaren geleden naar kringloopcentrum d'n einder. Daar stellen ze ieder jaar een grote ruimte gratis beschikbaar. Een mooi kerstgebaar! Vinden Jan, Wilhelmien, Wil en Dinie. "Zo krijgen al deze mensen een heel fijne en bijzonder Kerstfeest. Zij en wij bedanken d'n einder daarvoor", sluit Wil dankbaar af.