MHC Dames 1 sluit af met gelijkspel

Sint-Oedenrode - Op de laatste wedstrijddag van de eerste seizoenshelft mochten de dames uit Rooi naar de buren afreizen in Son. Met Rooi aan kop en Son als derde beloofde het een spannende pot te worden.

Rooi begon zwak aan het eerst kwart: slordige passing en ruimtes waren te groot. De resulteerde in een 1-0 achterstand door een mooi ingesleepte strafcorner van Son. Een tegenslag voor de dames uit Rooi om al zo snel tegen een achterstand aan te lopen. Alsof dat nog niet genoeg was werd voor het einde van het eerste kwart ook nog eens de 2-0 gescoord door Son. Achterstanden voor Rooi zijn zeldzaam maar Rooi heeft eerder bewezen zich snel terug te kunnen vechten. Het tweede kwart begon dan ook meteen feller en dit resulteerde in een knap ingeslagen corner door Loes van der Heijden, 2-1. Even later stond Loes van der Heijden aan de basis van de 2-2 met een schitterde scoop in de richting van Myrthe van den Heuvel die hem er alleen maar in hoefde te tikken. Maar nog voor het einde van het tweede kwart kwam Son weer op voorsprong, opnieuw door een sleepcorner. Toch was er geen paniek bij Rooi, gewoon simpel blijven spelen en geen corners tegen krijgen was het devies. Al snel in het derde kwart leek Rooi gelijk te komen door een fenomenale snoekduik van Corinne Rijkers. Helaas stond de keeper in de weg voor een wereldgoal. Bij het begin van het vierde kwart stond het nog steeds 3-2 voor de ploeg uit Son. Volle druk resulteerde verdiend in een 3-3. A-junior Tessa van Casteren mocht aanleggen voor haar eerste doelpunt bij Dames 1. Nog een paar minuten stonden op de klok. Het in grote getale afgereisde publiek uit Rooi steunde de ploeg volop en er hing nog een overwinning in de lucht toen Rooi in de allerlaatste seconde nog een strafcorner verdiende. Helaas voor Rooi mocht het niet baten en het laatste fluitsignaal klonk. 3-3 tegen directe concurrent Son. Nu gaat de focus van de dames op de zaal.