Logo mooirooi.nl
v.l.n.r.: Joop Wesseling, Betsie van Mil, Johan van de Sande en Peter van de Laar.   | Fotonummer: 5a155f
v.l.n.r.: Joop Wesseling, Betsie van Mil, Johan van de Sande en Peter van de Laar. (Foto: )
Sport

Derde lustrum Rooise Wandelingen van OLAT

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 19 november werden de 73 Rooise wandelaars na de wandeltocht van die dag verrast door de organisatie. Na de mooie tocht door de Boskantse modder werden ze allemaal binnen gevraagd bij De Vriendschap in Boskant.

OLAT voorzitter Joop Wesseling was daar aanwezig om iedereen toe te spreken en te verrassen met koffie, thee en een appelflap om het 15-jarig bestaan van deze groep te vieren. Het initiatief voor deze wandelgroep lag in 2004 bij de gemeente. In het kader van Fity-fit zijn Marinus van Roosmalen, Theo van de Ven en Theo Tromp toen aan de slag gegaan. Ze hebben een concept; wandeltochten vanuit de vier Rooise kerkdorpen. Een formule waar nog niets aan veranderd is. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een succes.
Een bericht uit de krant van toen luidde: '12-11-2004: Dinsdagochtend 9 november 2004 is OLAT begonnen met "Sportief wandelen" voor 50-plussers. 45 enthousiaste wandelaars hadden zich om 10.00 uur verzameld bij cafe de Rooie Sok. Dit alles in het kader van het gemeentelijk stimuleringsproject "Senioren in beweging".'
Op 19 maart j.l. waren er voor het eerst meer dan 100 wandelaars aanwezig! Deze groep Rooise wandelaars is tevens een bron van enthousiaste vrijwilligers voor de Avondvierdaagse. Zonder deze groep zou de Avondvierdaagse niet door kunnen gaan. In de afgelopen 15 jaar zijn de wandelingen niet 1 keer niet door kunnen gaan. In totaal staat de teller op 863 Rooise wandelingen. Veel enthousiaste wandelaars worden al snel OLAT-lid. Met reden: gezellige mooie tochten en je blijft of wordt er nog fit van ook. Men doet er vriendschappen op en leert Rooi door en door kennen. Rooise wandelaars zijn doorzetters, van de ergste modder in De Scheken en tot de enkels door het water langs de Beekse waterloop is voor hen geen probleem! Alleen als het flink regent of bij gladheid blijft alleen de harde kerngroep van 10 à 15 wandelaars over. Ook zijn de tochten op de 5e dinsdag van de maand, als ze buiten de (oude) gemeente gaan wandelen, erg in trek.
Na de wandeling van dinsdag de 19e werden Johan van de Sande en Peter van de Laar voor hun inzet als routemakers door de voorzitter bedankt met bloemen. Ook Betsie van Mil werd niet vergeten en mocht delen in de eer. Van Joop Wesseling kregen ze een goeie fles wijn.

Geïnteresseerd om eens mee te wandelen? Het schema is als volgt: op de 1e dinsdag van de maand start en finish in Olland bij D`n Toel, de 2e in Nijnsel bij De Beckart, de 3e in Boskant bij De Vriendschap, de 4e het Centrum bij Dommelzicht (naast het Zwembad). Voor de wisselende start op de 5e dinsdag van de maand: Kijk dan even op www.olat.nl. Voor OLAT leden zijn de wandelingen gratis, niet leden betalen € 1.- per keer. De start is overal om 10 uur stipt.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!