Onder luid applaus werd de bus begroet.
Onder luid applaus werd de bus begroet.

Gloednieuwe Er-op-uit-bus voor Rooi en Schijndel onthuld

Algemeen Zorg en Welzijn / Sint-Oedenrode

Meierijstad - Het heeft even geduurd, maar het resultaat is er dan ook wel naar. Zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg in Schijndel heeft een splinternieuwe bus, en ditmaal een echte rolstoelbus. Omdat er een nauwe samenwerking is met Welzijn de Meierij wordt het voertuig ook ingezet als Er-op-uit-bus.

"Vervoer Op Maat bestaat nu ruim drie jaar en is een samenwerking met Zorghoeve 't Binnenveld" legt Dennis van Druten uit. Hij is projectleider Zorgbus project bij Stichting MVI, dat staat voor 'mobiliteit voor iedereen'. Dat 'iedereen' was tot voor kort echter betrekkelijk. "De Er-op-uit-bus die we tot dusver gebruikt hebben, was niet geschikt voor onze complete doelgroep", aldus Van Druten. "We hadden maar één bus en dan moet je soms nee verkopen. Bovendien had die geen rolstoellift. Een lichte, opvouwbare rolstoel ging nog wel, maar wie aangewezen was op een vaste rolstoel konden we geen vervoer bieden. En juist bij deze kwetsbare mensen ligt vereenzaming op de loer. Ook door de veranderingen die de overheid de afgelopen jaren heeft doorgevoerd waardoor vervoer een steeds groter probleem wordt."

Voor de kosten hoeven de passagiers het niet te laten. "Dankzij de ondernemers die ons steunen kost een rit van A naar B slechts twee euro. Met normaal busvervoer, als dat al mogelijk zou zijn, kost dat zeven euro vijftig. Voor een groepsreisje op zaterdag betalen ze vier of vijf euro. En op zondag rijden we voor Stichting De Zonnebloem." De bus wordt dagelijks ingezet om ouderen te kunnen vervoeren van en naar de zorghoeve, maar ook naar activiteiten op diverse locaties, zorgboerderijen, uitjes of simpelweg boodschappen.

Door actief netwerken en lobbyen bij ondernemers heeft de stichting MVI voldoende sponsorgelden bijeengekregen om de bus te financieren, geen geringe prestatie want vanaf 1 januari zijn dit soort bussen ook bpm-plichtig. De beste manier om die ondernemers daarvoor te bedanken, is natuurlijk te zorgen dat hun bedrijfsnaam voor iedereen te lezen is op het rijdende bewijs van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen: de rolstoelbus zelf.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding