Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 647341
Human Interest

Koninklijke onderscheiding voor Jeanne Wijnakker

Sint-Oedenrode - Jeanne Wijnakker kreeg woensdagmiddag de verrassing van haar leven. Op het programma in de Sint-Paulusgasthuisjes stond het afscheid van collega-vrijwilliger Pieter van de Kamp. Toch kreeg het geheel een compleet andere wending toen de burgemeester zich tot Jeanne richtte.  

Na een introductie benoemde hij haar tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uiteraard was Jeanne enorm verrast en verguld.

Overzicht verdiensten:
1998 – 2019:

coördinator van en vrijwilliger/informatrice bij de VVV Noordoost-Brabant, afdeling Sint-Oedenrode.
Mevrouw Wijnakker promoot Sint-Oedenrode en begeleidt de bezoekers/toeristen tijdens hun bezoek. Als coördinator verzorgt zij de roosters voor de stadsgidsen en de vrijwilligers. Tevens onderhoudt zij de contacten met de plaatselijke organisaties zoals Stichting Rooi 2000 (winkeliersvereniging), centrummanagement, "Natuurlijk!Sint-Oedenrode" en nog vele andere toeristisch-recreatieve partijen.

2009 – 2017:
mentor, vrijwilliger en voorzitter van het medezeggenschapsplatform regio West van de Stichting Dichterbij.
Als verwant en mentor zette mevrouw Wijnakker zich in voor de participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast was zij zeer betrokken en actief bij alles wat bijdraagt aan een betekenisvoller leven voor de mensen met een beperking. Ze was altijd bereid zich persoonlijk in te zetten voor de diverse activiteiten die plaatsvonden. Verder hield mevrouw Wijnakker zich o.a. ook bezig met het doorvoeren en vertalen van alle veranderingen in de zorg en het bij elkaar brengen van ouders/verwanten, medewerkers en cliënten.

2009 – heden:
medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Rooi Promotie.
Deze stichting heeft als doel om Sint-Oedenrode op een actieve wijze op de toeristische kaart te zetten. Als afgevaardigde van de VVV Sint-Oedenrode neemt mevrouw Wijnakker zitting in het bestuur. Decoranda is nauw betrokken bij de organisatie van diverse evenementen en projecten (o.a. dorpsmascotte Rodi en het Roois Couponneke).

2016-heden:
Gezinsbegeleider van een Syrische familie.
Mevrouw Wijnakker begeleidt, adviseert en ondersteunt het gezin in/met de dagelijkse dingen.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!