Odisco 1 pakt belangrijke punten

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Odisco 1 thuis tegen DSV 1. De vorige wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen, al wist Odisco dat het de punten niet cadeau zou krijgen. Bij winst zou Odisco aansluiten bij de middenmoot, maar bij verlies zou de degradatiezone gevaarlijk dicht in de buurt komen.

Odisco liet vanaf de eerste minuut zien te willen winnen: een gretige thuisploeg creëerde veel kansen. De meerderheid van deze kansen werd helaas gemist, maar een aantal korte kansen vielen gelukkig door de korf. DSV had veel moeite met de verdedigende druk van Odisco en de thuisploeg weerhield de tegenstander van scoren. Na 28 minuten was de stand 6-0. Pas in de laatste minuut van de eerste helft lukte het DSV een doelpunt te maken. Ruststand 6-1.

In de rust werd de dames verteld scherp te blijven, want de wedstrijd zou pas gewonnen zijn bij een voorsprong tijdens het eindsignaal. Verder moesten de dames hun goed gecreëerde kansen beter gaan benutten. Na vijf minuten spelen in de tweede helft maakte de thuisploeg de 7-1. Hierna was het zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Beide ploegen misten in het restant de nodige goede kansen, maar Odisco deed wat het moest doen en zorgde ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand 9-5.

Odisco staat met deze overwinning in de middenmoot en start in november vol goede moed aan de zaalcompetitie. Odisco zal pas op 24 november weer de eerste wedstrijd spelen, uit in Diessen. DSV zal dan opnieuw de tegenstander zijn.