Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b79533
Op de koffie bij...

Huis verkopen? Met MOVE ben je beter af

Sint-Oedenrode  - Hoe maak je de meeste kans je huis snel en voor een goede prijs te verkopen? Je moet een actieve makelaar in de hand nemen. Dat is één ding, maar Monique Vermeulen zegt dat jouw woning misschien wel € 10.000 meer kan opbrengen, als je vooraf een stap maakt. Daar zijn we wel nieuwsgierig naar. 

door: Emmy van Haastrecht

Ik bel aan bij MOVE. Bij dat woord denk ik aan bewegen, verhuizen. Het zijn ook de initialen van MOnique VErmeulen, laat Monique zien als we aan de koffie zitten. En bewegen, in beweging komen heeft inderdaad alles met het bedrijf van Monique te maken. Wat heb je aan MOVE als je je huis wilt verkopen?  
Monique vertelt dat zij jarenlang ervaring heeft als makelaar. 'Ik weet dus veel van de huizenmarkt. Ik ken het belang van de verkoper en weet van binnenuit wat een potentiële koper wil.' Sinds een halfjaar runt ze haar eigen bedrijf. 'Voordat je een makelaar laat komen, kan het in je voordeel werken als je eerst mij inschakelt. Samen bekijken we hoe we jouw woning meer waard kunnen maken. Ik adviseer je graag.' 

'Ik haal de ziel uit een huis.' Ik reageer verbaasd. Na haar verduidelijking, begrijp ik het helemaal. De meeste mensen zijn dol op hun spullen. Die verzameling zilveren miniaturen staat zo prachtig in die hoek. Die kookboeken en recepten in de keuken maken het gezellig. Die antieke fauteuil daar in het midden is een echte eyecatcher. Dat ze zelf zo heerlijk in het huis hebben gewoond, dat willen verkopers uitstralen. Een toekomstige koper daarentegen wil juist zijn ziel in de woning leggen en start dus liever met een schone  lei. Hij kan soms maar moeilijk zijn eigen meubels in de ruimte zien staan en wil daarom vooral een neutrale, hedendaagse woning zien. 

Misschien moeten meubels weg of tot de verhuizing opgeslagen worden? Monique weet ook dat achterstallig schilderwerk aanpakken echt loont. 'Ja, zal de verkoper zeggen, 'maar ik ga verhuizen, dan ga ik daar toch niet meer aan beginnen?' 'Zelfs het opknappen of verbouwen van de keuken zet zoden aan de dijk,' beweert Monique. 'Dat verdien je toch nooit meer terug?' vraag ik haar. 'Je moet er geen kapitalen aan uitgeven, maar ik kan je echt adviseren dit wel te doen en ik kan je hierin behulpzaam zijn, zodat het met weinig onkosten uiteindelijk echt scheelt in de prijs die je huis opbrengt.'

'Je zei net: "Ik kan behulpzaam zijn." Wat bedoel je daarmee?' 
Het blijkt dat ik dat gewoon letterlijk kan opvatten. Monique heeft twee rechterhanden en kan veel zelf: die muren sauzen, die binnentrap restylen, snoeiwerk in de tuin. Ze helpt je om van jouw veelkleurige Picasso-huis te werken naar een ruime Jan des Bouvrie-look. 'En wat je zelf niet kan?' 'Ik bouw aan een netwerk om me heen van klusbedrijven of firma's waar je bijvoorbeeld een showroom-keuken voor een zacht prijsje kunt vinden.' Monique heeft ook een opleiding tot interieurfotograaf gevolgd, zodat ze kan zorgen voor een prachtige brochure van jouw huis.

Van kind af aan was Monique al met huizen en wonen bezig, verdiepte ze zich in trends. Haar opleiding aan de MTS-bouwkunde is heel praktijkgericht, zodat je het echt aan haar kunt overlaten. Jouw huis bereidt ze perfect voor op de verkoop. Zelfs als je helemaal niet wilt verhuizen, maar wilt verbouwen, dan ben je bij MOVE aan het goede adres. 
Monique doet die dingen waar jij geen verstand van hebt of geen tijd voor kunt vinden. Ze is daarbij heel transparant in haar kostenplaatje. 

Het is een goede MOVE in zee te gaan met deze kordate adviseur, die een groot inlevingsvermogen heeft en niets liever wil dan de verkoop van jouw huis tot een groot succes te maken. 

'Hey! Leuk je te ontmoeten', staat er op haar visitekaartje. 
Ik vond het leuk bij jou op de koffie, Monique, jouw 'move' naar dit eigen bedrijf snap ik helemaal. Als jij een cliënt bij de hand neemt, zal dat beslist effect hebben.

Als u van plan bent uw huis te gaan verkopen, neem dan contact op met MOVE. Kijk eens op de website: www.move-woningadvies.nl of bel 06-15827978 voor een afspraak. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!