De jury heeft een scherp oog.
De jury heeft een scherp oog. Foto: Jos van Nunen

Wie maakt de beste klompen van het land?

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Dat weten we pas aanstaande vrijdag. Dan is het tijd voor de Landelijke Klompenbeurs bij de Helden van Kien. Afgelopen vrijdag werden de ingezonden kanshebbers onder de loep genomen. Machinaal vervaardigde klompen, maar ook handgemaakte klompen. Het was de tweede openbare klompenkeuring met een kunstzinnig randje

Dit keer was namelijk een gedeelte te zien van de Nachtwacht, gemaakt met duizenden klompjes van Rooise makelij. Onder auspiciën van Rooienaar Luc van den Tillaart boog de jury zich in het restaurant van de Helden van Kien over vele inzendingen uit het hele land. Met een rolmaat en een scherp oog werden de houten schoenen beoordeelt. Soms overlegde de jury even, werden de klompen in de hand genomen en gewogen. Voor een leek is het bijna onzichtbaar wat de verschillen zijn, maar volgende week ligt de jury haar keuze toe.

De ruimte was sfeervol aangekleed. Het eigen vaandel pronkte in de hoek in een vitrine stonden de hoofdprijzen alvast uitgestald. Wie gaat er volgende week met de Zilveren Klomp vandoor en de Zilveren Effer? Zijn het weer de geijkte winnaars of komen er nieuwe talenten om de hoek kijken? Vrijdag 4 oktober rond 12 uur is de prijsuitreiking, want dan komt de wethouder om de befaamde trofeeën uit te reiken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding