Afbeelding
Foto: Danny van Schijndel

Tip 6: Ut is ze um ut even

Algemeen MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Sint-Oedenrode - We zijn over de helft. Vandaag alweer de zesde van elf tips. Even op een rijtje wat we tot nu toe binnen gevist hebben aan tips. De Neije en zijn adjudant zijn waarschijnlijk van jongs af aan opgegroeid met carnaval. Ze hebben het namelijk met de paplepel ingegeven gekregen. Daarna zijn ze het hoger op gaan zoeken en doen daarbij niet voor elkaar onder. Ze weten ze regelmatig goed te raken en hebben dan niet de lachers op hun hand maar in hun zakken. 

Inmiddels zijn de jagers ook weer voorzien van enkele nieuwe tips. Tenminste als ze die hebben kunnen vinden. De Neije daagt ze telkens weer uit om op hele bijzondere plekken van ons mooie Rooi te verschijnen en daar op zoek te gaan naar nieuwe aanwijzingen. Maar of de jagers die extra tips vinden, is de Neije en zijn gevolg volgens mij om het even.
In de voorbereidingen hebben ze al veel beslissingen moeten nemen. Welk prinsenpak trek ik aan? Wat wordt ons nieuwe motto? Welke onderscheidingen ga ik uitdelen en hoe kom ik op 9 november tevoorschijn als nieuwe Prins van Papgat? Dat zal ze toch niet allemaal om het even zijn geweest.
Misschien maakte het hen evengoed niet uit wie van het koppel prins en wie adjudant zou worden en was ze dat om het even? Of hebben ze dat in het verleden al eens gedaan en zijn nu de rollen omgekeerd? Waarschijnlijk wonen ze gewoon op adressen met even huisnummers of zijn ze op een even dag jarig. Bedoelen ze met even misschien eventjes of effe? Maar, Prins van Papgat ben je eigenlijk toch niet voor even maar voor de rest van je leven!
Het is mij eigenlijk eveneens om het even. Ik ga ervanuit dat er een weloverwogen keuze is gemaakt en er een prins is gevonden die evenwaardig is aan zijn voorgangers. Een evenwichtige persoonlijkheid die tijdens alle evenementen voorgaande prinsen kan evenaren. En dat het hem om het even is met welke Papbuik hij in de polonaise loopt.
Als het u niet om het even is en al weet wie de neije prins van Papgat wordt? Lever dan even zijn naam en die van de adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het even in de brievenbus bij Geelgors 28.