Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c34068

94-jarige WO2 veteraan maakt ook tandemsprong

Ook de 94 jarige WO2 veteraan Vincent Speranza gaat op 17 september een tandemsprong maken in Eerde met Round Canopy Parachuting Team The Netherlands

Zoals reeds eerder aangekondigd organiseert het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) The Netherlands herdenkingsparachutesprongen op 3 historische locaties: Son, Eerde en Grave.

Bij de historische herdenkingsparachutesprongen op 17 september om 13.01 uur op de originele drop zone in Eerde, zal nu naast de 98 jarige Jim "Pee Wee" Martin (G/506) ook de 94 jarige Vincent Speranza van H company van het 501st Parachute Infantry Regiment (H/501) van 101st Airborne Division een tandemsprong gaan maken. Dit gebeurt op de originele drop zone van het 501st PIR. Vincent Speranza is als "replacement" in Bastogne aan het 501ste toegevoegd. Daar heeft hij onder andere de bloedige gevechten van de "Battle of the bulge" meegemaakt. De heer Speranza is een bescheiden man, die de historie van het 501ste PIR uit wil dragen voor zijn medestrijders die dit niet meer kunnen doen. Op de drop zone zullen de parachutisten begroet worden door andere WO2 veteranen (via Stichting Nederland-Amerika) en kinderen van de Petrus- en Paulus basisschool uit Eerde. Deze schoolkinderen van groep 8 hebben ook het plaatselijke Airborne (Geronimo) monument geadopteerd en leveren ieder jaar een bijdrage tijdens de herdenking op 4 mei en 17 september.

Deze tandemsprongen worden met steun van gemeente Meierijstad en andere sponsoren mede mogelijk gemaakt.

De herdenkingssprongen in Eerde worden gedaan vanuit 2 C47's (Dakota's), die waarschijnlijk begeleid worden door één of twee Spitfire(s).

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!