Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Bevrijdingsconcert 'Vrijheid klinkt door'

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Roois Gemengd Koor o.l.v. Willem Heldens met aan de piano Brechje van den Brand nodigt u van harte uit voor het bevrijdingsconcert 'Vrijheid klinkt door' op zondag 15 september aanstaande in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode, aanvang 14.30 u. Het concert is gratis toegankelijk.

De bevrijding van onze regio in Brabant, 75 jaar geleden, kreeg onder meer gestalte bij de aanvang van operatie 'Market Garden'. Na de luchtlandingen in Son van de Airborne-troepen trokken deze op via een corridor naar Arnhem om van daar door te stoten naar Duitsland en Berlijn. Daarbij werden, in wat nu de gemeente Meierijstad is, Sint-Oedenrode en Veghel als eerste bevrijd. Enige weken daarna volgde Schijndel. Een indrukwekkende en aangrijpende periode die Meierijstad in de periode van 5 mei 2019 tot en met 4 mei 2020 herdenkt met tal van activiteiten. 

Onderdeel van deze herdenkingen is het concert 'Vrijheid klinkt door' door het Roois Gemengd Koor met een mooi programma van liederen die alle de roep om vrijheid en vooruitgang in zich dragen, zoals het Largo uit de New World Symphony van Dvorák, een stemmenorkest door de vrouwen, het Distant Land, een prayer for freedom van John Rutter, en het bekende We'll meet again van Vera Lynn. Verder het fraaie Japanse Mae-e (Forward) van Kentaro Sato dat opgedragen werd aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op 3 november 2011 in Japan.
Verder staat op het programma een muzikaal intermezzo door de harpisten Luca Appeldoorn en Annelies Bremmers.