Lambert de Bie
Lambert de Bie Foto: Dylan Vaughan

Bloemen laten Rooienaar floreren in Ierland

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode / Ierland - De laatste weken zijn al meerdere verhalen gepubliceerd van Rooienaren die een leven hebben opgebouwd in het buitenland. Telkens weer worden we verrast als we een mailtje binnenkrijgen met als afzender iemand die perfect in dit profiel past. Van Lambert de Bie kregen we geen mail, maar we zagen hem met de Koning en Koningin op de foto staan bij het staatsbezoek in Ierland. Een Rooienaar! We vonden familieleden en via via kwamen we met hem in contact. De volgende ronde van Rooienaren in het Buitenland situeert zich in Ierland.

Lamber de Bie is op 28 juni 1964 geboren in Sint –Oedenrode. Hij woonde in zijn jeugdjaren bij zijn ouders in het Everse. Daarna trok hij naar een appartement aan de Knapenhoek, destijds boven Huiskens Optiek. Na de lagere school in Eerschot en de MAVO in Rooi is de bloemenfreak gaan werken bij tuincentrum De Bever aan de Veghelseweg. Ondertussen liet hij zich in Vught scholen tot bloemist. Het werd zijn toekomst…

Omstreeks 1989 is Lambert gaan werken in Eindhoven bij De Eeuwige Lente, bij Bas Koch. Eerst op Strijp en later verhuisde de zaak naar de Willemstraat in Eindhoven centrum. In het prachtige herenhuis waar nu restaurant Boon zit. "Tijdens die periode ben ik verder gaan leren in Vught. Ik volgde de opleiding die nu bekend staat als Stoas. In 1992 haalde ik mijn titel Meester Bloembinder. Daarna was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. In september 1993 ben ik voor handelskwekerij Van der Velden naar Ierland vertrokken. Het plan was dat ik in dat jaar vooral contacten op zou bouwen om voor het bedrijf de exportmogelijkheden naar Ierland te vergroten.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding