Logo mooirooi.nl
Foto: Marianna van der Velden   | Fotonummer: 7a802e
Foto: Marianna van der Velden (Foto: Marianna van der Velden)
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Oproep: vakantieverhalen

Sint-Oedenrode - Je kent ze wel, de 'waar gebeurde' verhalen die je in magazines leest. En ook wel eens in kranten. De titel begint vaak met "hij" of "ik". Soms aardig om te lezen, maar ontsproten aan de fantasie, dus romans. Fictie. Soms valt er een door de mand, en lees je een paar jaar later hetzelfde verhaal maar dan nét iets anders. Dat geeft allemaal niks, maar doe niet net alsof het allemaal waar gebeurd is.

Vakantieverhalen van lezers kunnen natuurlijk ook verzonnen zijn. Maar juist omdat ze vaak in een enthousiaste – of boze - opwelling geschreven worden, en door een lokale gelegenheidsschrijver, is die kans niet zo groot. Zo af en toe plaatsen wij ze wel eens. Soms een of twee afleveringen, een enkele keer een heel feuilleton waarbij we de vakantiebelevenissen van week tot week volgen.
We hadden het idee om van die vakantieverhalen een interactieve seizoenrubriek te maken. In komkommertijd, als de politiek en veel bedrijven even de stekker eruit trekken waardoor de krant dunner wordt, is dat voor ons natuurlijk mooi meegenomen. Maar dat is niet de enige reden. We weten uit ervaring dat er soms verrassingen tussen zitten, bescheiden meestervertellers, onverwachte plots of dingen waar iedere vakantieganger zijn voordeel mee kan doen. Zonde om zoiets niet te delen.
Omdat er elk jaar weer véél vakantieverhalen de ronde doen, betekent dat natuurlijk dat we die niet allemaal kunnen plaatsen. Dat willen we ook niet. Het gaat ons niet zozeer om het plezier van de schrijver, maar vooral om het plezier van de lezer. We leggen de lat daarom wat hoger, net als bij onze rubriek Bijzondere Bezigheden: ze moeten wel iets bijzonders hebben, iets toevoegen of iets gewoons dat op een bijzondere wijze wordt beschreven.
Als we alleen de voornamen vermelden zit er ook nog eens een aardig spelelement in: wie herkent de vakantieganger(s) aan de voornaam en de foto's?

Wie doet er mee? Inzendingen (mét foto) graag naar redactie@demooirooikrant.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!