Logo mooirooi.nl
Mattis (l), jurylid Pieter Roelofs en klasgenoot Jaden.   | Fotonummer: 10d93f
Mattis (l), jurylid Pieter Roelofs en klasgenoot Jaden.
Human Interest

Uitgenodigd op de verjaardag van Rembrandt

Amsterdam / Sint-Oedenrode - Mattis Fraterman uit Nijnsel was maandag 15 juli samen met z'n vader uitgenodigd voor het 400ste verjaardagsfeest van Rembrandt van Rijn. Dit was uiteraard heel bijzonder. Zeker omdat het kunstwerk van Mattis en zijn klas op SBO de Wissel uit Meierijstad uitgekozen was voor de expositie LangLeveRembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het kunstwerk (nr. 276) was samen met 575 kunstwerken geselecteerd uit in totaal 8500 inzendingen uit de hele wereld. De 'Rembrandts' variëren van foto's tot zelfportretten en politiekorpsen die zich opgesteld hebben als de Nachtwacht, prachtige beelden van Rembrandt en zijn schilderijen. Het was al heel bijzonder hoe het kunstwerk een maand geleden werd ontvangen en zorgvuldig met witte handschoenen werd aangepakt. Mattis is natuurlijk apetrots dat hij met z'n klas in het Rijksmuseum hangt en de opening bij mocht wonen, samen met klasgenoot Jaden en Juf José Poort.

Bij een verjaardagsfeest hoort ook taart en de taart voor 1.000 genodigden was 2,5 meter lang, in de kleuren van het Rijksmuseum. Bij het bezoek aan de tentoonstelling hadden ze ook even de gelegenheid om juryvoorzitter Pieter Roelofs te vragen waarom nu juist hun inzending uitgekozen was. Hij zei: "Het is door ons gekozen, omdat we het zo super origineel vonden wat door jullie gemaakt is. We vonden het ook zo dicht bij Rembrandt, zoals Rembrandt zichzelf altijd met van die typische krulletjes afbeeldde. Hoe jullie nu jezelf allemaal in de rol van Rembrandt hebben gezet vonden we heel erg tof en niemand had het op die manier gedaan!" Dat was nog eens een bijzonder compliment. Het was voor de kinderen een heel leuke ervaring om op een dergelijk evenement uitgenodigd te worden en om dat dan weer terug te zien op het Jeugd Journaal.

De tentoonstelling duurt nog tot 15 september in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!