Logo mooirooi.nl
Hans van de Ven   | Fotonummer: 51d3d0
Hans van de Ven (Foto: Jan Ebbenn)
Kunst en Cultuur

Uit de kunst: Hans van de Ven

Sint-Oedenrode - In Sint-Oedenrode lopen meer kunstenaars rond dan je misschien denkt. We zijn een kunstzinnig dorp met veel creativiteit. In Rooi wonen beeldhouwers, schilders, houtkunstenaars, glasblazers en tekenaars, maar ook andere kunstvormen zijn ruim vertegenwoordigd. Deze rubriek heet Uit de Kunst. We gaan op bezoek bij Rooise kunstenaars en zij laten zien wat ze in huis hebben. In deze aflevering: Hans van de Ven. Op zoek naar de kracht van de gebogen vorm

"Niet gehinderd door enige opleiding of kennis, maar wel geïnspireerd door mijn zus, beeldhouwster ben ik in het verleden eens begonnen met het hakken in steen. (mijn broer schilderde) De weerbarstigheid van het materiaal, het driedimensionaal vormgeven, dat was wel even wat anders dan fotograferen, een van de andere hobby's.  Het is en blijft een zoektocht, soms in het abstracte, dan weer in het figuratieve. Dikwijls gaat die zoektocht naar de kracht van de gebogen vorm, de geborgenheid.  

De interesse voor fotografie begon toen ik 17 of 18 was, ik had een spiegelreflexcamera en begon met het fotograferen van de natuur, voornamelijk landschappen. Later kocht ik een betere camera en begon de wereld om me heen vast te leggen in abstracte foto's, veel dia's heb ik toen gemaakt. Maar mijn zus was toch mijn inspiratie bron voor het beeldhouwen, kocht een beitel en een hamer en ben gewoon begonnen met hakken. En zo begon mijn beeldhouw avontuur. Het driedimensionaal vormgeven bleek wel wat anders te zijn dan mijn fotografie.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!