Afbeelding

"Ik ga en ik zie wel"

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode – Dit zegt Stefan Kerk over de naderende finale van het NK poker. Komend weekend reist hij af naar Ermelo om een gooi te doen naar de nationale titel. Is hij al nerveus? "Nee, tegenstanders denken vaak van wel, maar ik ben het niet."

Dat is een groot pluspunt voor de Rooise student Journalistiek. Het lezen van de tegenstander is misschien wel het meest lastige aspect van het kaartspel. Met zijn jolige hoofd manoeuvreert hij zich nu al in de underdogpositie. Niet helemaal, want hij zegt er direct achteraan dat hij dit onderdeel van het spel heeft verbeterd. "In het begin was ik daar helemaal niet mee bezig. Nu weet ik steeds vaker wat de tegenstander doet en welke kaarten hij kan hebben. Hoe vaker je speelt, hoe beter je dat onder de knie krijgt." Drie á vier keer in de maand gaat Stefan met een vriend naar Holland Casino om er te pokeren. Hij heeft al meerdere keren aan de finaletafel gezeten, vaak met bekenden waar ze regelmatig tegen spelen. "Van hen weet ik inmiddels hoe ze spelen, maar bij het NK kom ik natuurlijk alleen maar onbekenden tegen. Dat maakt het lastig. Ik moet dan zo snel mogelijk proberen te achterhalen hoe iemand speelt." Om onberekenbaar te zijn speelt Stefan soms een hand totaal anders dan hij het normaal gesproken zou doen. Alleen maar om zijn opponenten zand in de ogen te strooien.
Stefan denkt niet dat hij het NK gaat winnen. "Die kans is heel klein", zegt de twintiger die zo'n vijf jaar geleden met het spel is begonnen. "De meeste tegenstander zijn veel ervarener en dat geeft ze een voorsprong. Maar met een beetje geluk weet je maar nooit", is hij zich bewust. Daarnaast geeft hij aan dat hij een goed gevoel heeft voor toeslaan op het juiste moment. Iets wat heel belangrijk is in een pokerwedstrijd.
In totaal gaan vijftig mensen strijden om de Nederlandse titel. De uiteindelijke finaletafel is aangekleed als een echte pokerarena en ook Stefan droomt er van om daar bij te zitten. Mocht het hem niet lukken, dan heeft hij eind 2019 nog een kans op een mooie titel. De Rooienaar zit namelijk ook nog in de halve finale van de Poker.nl serie, waar ook duizenden mensen aan mee doen.