Logo mooirooi.nl
Redacteur Jan Egmond krijgt uitleg over de werkzaamheden die de komende jaren plaats gaan vinden.   | Fotonummer: 331179
Redacteur Jan Egmond krijgt uitleg over de werkzaamheden die de komende jaren plaats gaan vinden.
Natuur en Milieu

Veldbezoek 'Droge voeten'

Sint-Oedenrode - In 2013 zette één regenbui de velden, kantine en kleedlokalen van VV Rhode blank. Gevolg van een defecte afsluitklep in het riool, maar ook voorbode van een scenario dat steeds dichterbij komt, met dank aan de klimaatverandering.

De gemeente Meierijstad en Waterschap de Dommel staken de handen ineen voor een gezamenlijk project "Droge voeten Sint-Oedenrode", met als favoriete oplossingsvariant "Ruimte voor de Dommel".  Informatieavonden, plenair en in groepjes brainstormen, projecties van land- en waterschapskaarten, sheets met steekwoorden. Belangstellenden hebben al kennis kunnen nemen van de plannen rondom de Dommel in Rooi. Tot nu toe een 'droog' verhaal over een natte toekomst, als we niks doen. Met de populistische oneliner "Het Venetië van Brabant" maar ook met een animatiefilm die dat allemaal best inzichtelijk maakt.

Voor een breed publiek zal de boodschap misschien nog wat 'ver van hun bed' aanvoelen. We gingen daarom op pad met gemeente en waterschap, bij een veldbezoek tussen grofweg Brockstraat en Cathalijnepad.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!