Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0d1fde
Foto:

Bellen met de burgemeester

Meierijstad - Burgemeester Kees van Rooij vertegenwoordigt onze gemeente op allerlei manieren. Wekelijks valt in deze krant te lezen wat hij allemaal meemaakt. Ook dit keer lichten we een drietal onderwerpen uit zijn overvolle agenda.

Brabant Boys Cup

Rondom Hemelvaart zijn er traditiegetrouw veel evenementen in deze regio. Zo opende burgemeester Van Rooij de Britse Automobieldagen in Sint-Oedenrode en de Sjef van Liempd Korenmarkt in Veghel. Daarnaast was hij te gast bij de Brabant Boys Cup op sportpark Molenheide in Schijndel. Voor de eerste keer is dat jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd door Avanti '31 en vv Schijndel samen. Maar liefst 110 jeugdteams uit zeven landen deden mee aan het toernooi. "Wat me bij al die evenementen opvalt is hoeveel vrijwilligers zich inzetten om het allemaal voor elkaar te krijgen. Aan de Brabants Boys Cup deden zo'n achthonderd jongeren mee. Die moesten allemaal eten, drinken en slapen. Met respect heb ik gezien hoe dat achter de schermen georganiseerd werd."

ODBN
Enkele weken geleden vertelde de burgemeester al iets over de Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN). Deze dienst heeft allerlei taken op het gebied van vergunningen en handhaving. Op dit moment zijn ze bezig met de kadernota voor de komende jaren. Om daar informatie en inspiratie voor in te winnen zijn verschillende mensen gevraagd om te pitchen. Zo mocht onze burgemeester afgelopen week aan de bak. "Mijn onderwerp richtte zich op hoe je in de toekomst met data veel effectiever en efficiënter kunt handhaven. Dit in samenwerking met de belastingdienst, de gemeente en het bedrijfsleven. Een voorbeeld: Bedrijven worden nu ook door onafhankelijke partijen gecertificeerd. Daarnaast moet de gemeente bepalen of een vergunning verstrekt kan worden. Dat is dubbel werk. We moeten onze data veel slimmer inzetten zodat er minder uurtje-factuurtje gewerkt hoeft te worden."

Symposium voeding en beweging
Voor dit symposium ging burgemeester Van Rooij even terug naar zijn Limburg. In Weert was dit evenement gekoppeld aan het EK triatlon. "De ontwikkeling van voeding in relatie tot topsport is enorm geweest het laatste decennium. De tijden van een bord pasta voor de wedstrijd zijn voorbij. Voor ieder individu is een ander voedingsschema van toepassing. Het was heel interessant om te horen wat de ontwikkelingen zijn. Wat me opviel waren de vele linken met Meierijstad. Mooi dat we er op die manier zo bij betrokken zijn."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!