Ollandia beloont zichzelf niet

Algemeen Sport

Ollandia heeft het niet kunnen afmaken na een uitstekend voetbaljaar. Vorige week moest de ploeg het kampioenschap laten aan Riel en zondag was Hulsel beter in het nemen van penalty's.

Voor de winterstop was Ollandia niet te houden, scoorde het aan de lopende band en was er een voorsprong van vijf punten. Na de winterstop is er de klad enigszins in gekomen. Het liep allemaal minder soepel, de goals vielen minder vlug en ook slopen er verdedigend wat foutjes in. Met als gevolg geen kampioenschap en nu dus uitgeschakeld in de nacompetitie.
Onder extreme omstandigheden met temperaturen van boven de 30 graden moesten Ollandia en Hulsel aantreden voor dit nacompetitieduel. Ollandia begon matig en niet scherp genoeg aan het duel want al na twee minuten lag de 0-1 in het net, waarbij het er verdedigend niet goed uitzag. Ja, dan moet je er al heel vlug achteraan en met dit weer valt dat niet mee. Gaandeweg de eerste helft werden de verhoudingen wat gelijkwaardiger en kon Ollandia er meer uitkomen richting vijandelijk doel, zonder tot grote kansen te komen. De 0-1 ruststand was wel een juiste weergave van de wedstrijd tot dan.
Na rust een scherper en beter voetballend Ollandia. De omzettingen achterin en op het middenveld pakten goed uit en maakte dat Ollandia de bovenliggende partij werd en dus ook verdiend op 1-1 kwam in de 68e minuut. Een uitstekende lange bal van achteruit van Rob van der Heijden kwam precies op het hoofd van Steven van Dijke die uitstekend inkopte. Ondanks dat Ollandia sterker was kon de winnende treffer niet geproduceerd worden en moest er worden verlengd.
In de 10e minuut van de verlenging wist Ollandia op voorsprong te komen. Via een corner van Remco Voets kwam de bal bij Stefan Erven, die knap voor zijn man kwam en de keeper verschalkte met een kopbal: 2-1. Hierna kreeg Ollandia zeker twee grote kansen om de score uit te breiden maar dat lieten ze helaas na. Hierdoor bleef Hulsel hoop houden en bekroonde dat met de gelijkmaker in de 110e minuut. Een afstandsschot kon niet klemvast worden gehouden en de terugspringende bal werd hard ingeschoten door de spits van Hulsel.
Hierna volgde de penalty serie waarbij Hulsel over sterkere zenuwen beschikte en de serie met 2-4 won. Ollandia had meer verdiend deze wedstrijd, maar mag het volgend jaar toch weer proberen in de 5e klasse. Jongens, bedankt voor een mooi seizoen en geniet ondanks de tegenvaller van een mooie zomerstop. Tot volgend seizoen.