Afbeelding

Jonge boeren gooien erf open

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze jonge boeren heten Johan (34) en Dirk (38) van der Linden. Op 31 mei doen ze mee aan de Campina Open Boerderijdagen.

Melkveehouderij Van der Linden, zo heet het bedrijf van deze twee jonge boeren. Ze hebben allebei een gezin waarvan de vrouwen ook een eigen baan hebben. Het bedrijf heeft 210 melkkoeien, 115 jonge runderen (jongvee), 58 hectare grasland, 45 hectare maisland, 10 hectare aardappelen en 5 hectare suikerbieten. Van de genoemde hectaren is 67 hectare eigendom, de rest wordt gehuurd.
"We hebben het bedrijf sinds 2017 overgenomen van onze ouders", vertellen Johan en Dirk. "Vader Jan heeft het bedrijf gebouwd in 1991 en samen hebben we het verder uitgebreid tot wat het nu is. Campina heeft ons benaderd om deel te nemen aan de Campina Open Boerderijdagen. Zelf vinden wij dat we een representatief bedrijf hebben en we willen de consument/burger graag laten zien waar de melk eigenlijk vandaan komt."
De Open Dag is vooral gericht op kinderen, zodat kinderen van jongs af aan meekrijgen waar hun voedsel vandaan komt. Tijdens de Open Dag zijn de koeien te zien. Ze zijn dan bijna allemaal in de wei aan het grazen, enkele koeien zullen in de stal staan. De melkinstallatie is te bewonderen evenals de kleinste kalfjes. Verder wordt één van de tractors opengesteld om in de cabine plaats te nemen. Er zijn veertig vrijwilligers aanwezig die de gasten voorzien van gratis drankjes. Ook geven zij allemaal tekst en uitleg over de boerderij en ze begeleiden tal van spelactiviteiten die ]voor kinderen aanwezig zijn.

De Open Dag vindt plaats op 31 mei tussen 10:00 en 16:00u. Iedereen is welkom, toegang en parkeren zijn gratis. Het adres is Koeveringsedijk 41 in Sint Oedenrode.