De kampioenen!

Nijnsel/TVE Reclame grossiert in titels

Nijnsel - Afgelopen zondag was het D-day in Nijnsel. Na een eclatante zege in Geffen afgelopen donderdag tegen de dames van Nooit Gedacht kon Nijnsel VR2 afgelopen zondag het kampioenschap binnenhalen thuis tegen de dames van Boerdonk, een prachtig dorp in Meierijstad. De wedstrijd begon al om half tien, de Nijnselse dames wilden er geen (kunst)gras over laten groeien. De favoriet pakte meteen de Boerdonkse koe bij de horens en iets na kwart over elf blies de uitstekende leidsman René Oosterholt de wedstrijd tot een voor Nijnsel succesvol einde: 5-0. Euforie alom. Om half drie trapten de heren af tegen Nulandia. Een goed voetballend team dat weliswaar slecht begon aan de competitie maar gaandeweg mooie successen boekte met als gevolg een solide plek in de subtop en duidelijk hengelend naar de nacompetitie.

Voor circa vijfhonderd toeschouwers ontvouwde zich een open wedstrijd waarin de teams elkaar redelijk in evenwicht hielden. In de 29e minuut een prachtige goal voor de gastheren die echter door een Nulandia verdediger werd gescoord: 1-0. Amper twee minuten later de gelijkmaker dankzij prima werk van het sterke middenveld van de bezoekers. Na de verkwikkende Oolong thee van theekunstenaar Antoon Verhagen kwamen alle spelers als herboren weer het veld op. Nijnsel ging wat meer druk zetten en dit leverde ook wel wat hele en halve kansen op. De verdediging van de bezoekers stond echter goed zodat de 1-1 stond langere tijd geen geweld werd aangedaan. Eén punt was voor Nijnsel genoeg maar dat is altijd riskant, we denken nog even aan Ajax tegen de Spurs. Stefan Hulsen, de Dusan Tadic van Nijnsel, zat goed in de tang. De bezoekers hadden hun huiswerk goed gedaan. In de 74e minuut echter een sublieme steekpass die Nick Dortmans vrij voor de vijandelijke keeper zette. Nick kan best wat druistig zijn maar nu niet! Koelbloedig passeerde hij de keeper van Nulandia en bracht zodoende als matchwinner de alles bevrijdende 2-1 op het bord. De bezoekers deelden nog wat speldenprikken uit, voornamelijk verbaal, maar aan de stand veranderde dat niets. Nijnsel trok de 2-1 professioneel over de streep en behaalde met haar veertiende (!) achtereenvolgende zege het verdiende kampioenschap en promotie naar de derde klasse.
Na de uitgebreide en spontane huldiging volgde er nog een uitgebreide met drank overgoten muzikale aubade in de kantine van artiesten die in bepaalde kringen een zekere bekendheid genieten. De slotact was wel van goed niveau: een duet van Duncan en Johan Derksen.