Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 80e10e
Foto: Henri van Hoorn
Sport

Rhode verliest van SC 't Zand

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Vooruit verloor in Tilburg wat ongelukkig van SC 't Zand dat de puntjes nog nodig had om definitief uit te gevarenzone te blijven. Rhode was wat sterker, maar SC 't Zand profiteerde goed van de mogelijkheden die het letterlijk en figuurlijk kreeg.

Rhode had alleen nog maar in theorie een kans op een prijsje, maar zowel voor de 4e plek in de competitie als de 1e plek in de derde periode was het verschil praktisch niet te overbruggen. Maar Rhode ging er wel voor en werkte hard en had over de hele wedstrijd genomen ook meer balbezit. In het eerste half uur waren er een drietal kansen, de eerste voor Daan van Dinten, de tweede voor Mart Krüsemann en vervolgens was er nog een gevaarlijke voorzet, die jammer genoeg aan iedereen voorbij ging. De eerste goede kans voor SC 't Zand was meteen raak. Er was wel wat hulp van Rhode voor nodig, in de cornerhoek werd de bal op het nippertje binnen gehouden, maar vervolgens ingeleverd bij de linkerspits die met een goede voorzet Steven van Riel wist te bereiken die van dichtbij raak knalde, 1-0. Vervolgens waren er nog wat kansen voor Rhode en een afgekeurde goal voor SC 't Zand.
SC 't Zand begon goed aan de 2e helft, maar Rhode nam al snel het initiatief over. Echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar wel een handvol vrije trappen die voor het nodige gevaar zorgden. Aanvankelijk zonder resultaat, maar in de 84e minuut was het wel raak, Geert Oerlemans kopte de bal binnen, 1-1. Rhode leek op de volle winst af te gaan stomen, maar het liep anders. Een slechte pass achterin belandde bij de spits van SC 't Zand en met 3 aanvallers werd het doel van Rhode opgezocht en de tweede treffer kon heel eenvoudig door Armin Alibasic worden binnen getikt, eindstand: 2-1.
Zondag komt Best Vooruit op bezoek. Best Vooruit, behaalde zondag een punt tegen Nemelaer en dat was voldoende om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Uit werd het 1-1. De laatste jaren was Rhode steeds een lastige tegenstander voor Best Vooruit. Bovenin nam Juliana weer afstand van TOP, met nog 2 wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong zou het normaal gesproken niet meer mis kunnen gaan. Onderin is het doek over Prinses Irene gevallen, zij moeten het weer in de 2e klas gaan proberen. Voor de 2 plekken voor de nacompetitie zijn Oirschot Vooruit, Tilburg en Brabantia nog in de strijd, de verschillen zijn minimaal (22, 23 en 34 punten).


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!